Rouw en Verlies van start

De activiteit Rouw en Verlies van Humanitas Gorinchem is van start gegaan. De eerste vrijwilligers zijn getraind en kunnen aan de slag. Wie komen er in aanmerking voor steun bij Rouw en Verlies?

Dat zijn mensen die het moeilijk hebben met een (recente) verlies ervaring. Het kan hierbij gaan om het verlies van een dierbare door overlijden, maar ook om het verlies van gezondheid, werk of van een partner door scheiding. Na zo'n verlies kan het tegenvallen om de draad van het dagelijkse leven weer op te pakken. Ook is het niet altijd makkelijk om over je verlies te kunnen praten. De steun van een vrijwilliger van Humanitas kan je helpen om je verlies te hanteren en om je leven weer richting te geven.

Deze steun bestaat uit (twee) wekelijkse individuele huisbezoeken gedurende een periode van max. 1 jaar. Tijdens deze bezoeken biedt de vrijwilliger je een luisterend oor, is er aandacht voor je verhaal en begrip voor je gevoelens. Dit alles vanuit een open en accepterende houding en op een vriendschappelijke basis, waarbij respect en gelijkwaardigheid centraal staan. 

Hulp of ondersteuning nodig? Neem gerust contact op met Humanitas Gorinchem of kijk voor meer informatie op de website van Humanitas Gorinchem. De hulp is gratis.

Contactgegevens: Humanitas Gorinchem e.o. Coördinator Steun bij Rouw en Verlies: Ingeborg van IJken 06-14445933 of ingeborg.humanitas@gmail.com. Website www.humanitas.nl/afdeling/gorinchem/

Terug naar het nieuwsoverzicht