Vrijwilliger Internationaal Vrouwen Contact Humanitas (V)

Lees- en discussiegroepen

 

 

Omschrijving:

De landelijke vereniging Humanitas staat jaarlijks 50.000 mensen bij die het even niet alleen redden in de samenleving. Onze deskundige vrijwilligers en betaalde krachten zetten zich in voor meer dan 700 projecten en activiteiten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Regie over je eigen leven, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor het samenleven met anderen zijn waarden die hierbij voorop staan. De afdeling Humanitas Gorinchem e.o. is actief in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Wij nodigen met name kandidaten uit deze regio’s, of kandidaten die maximaal 15 kilometer van deze regio’s woonachtig zijn, op te reageren op deze vrijwilligers functie.

 

Doelgroep:

Enige kennis van lesgeven, werken met een groep, is een pré. Goede beheersing van de Nederlandse taal.

 

Werkzaamheden:

Taalondersteuning in groepsverband (7-10) aan anderstalige vrouwen. We zoeken enthousiaste vrijwilligsters die ons team één ochtend per week komen versterken. Drie ochtenden per week (maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur, behalve in de schoolvakanties) bieden we taalondersteuning aan anderstalige vrouwen met als doel participatie in onze samenleving te bevorderen. Het begrijpen en spreken van de Nederlandse taal is daarbij belangrijk. De activiteit vindt plaats in de welzijnsruimte van het Gildenpleingebouw (naast Piazza Centrum) in Gorinchem.

 

Wensen:

▪     Je heeft bent actief en praktisch ingesteld

▪     Je bent maatschappelijk betrokken

▪     Je hebt vaardigheden in het bieden van taalondersteuning of bent bereid deze te ontwikkelen.

▪     Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en werkt graag in teamverband

▪     Je wilt een tijdsinvestering van minimaal één dagdeel per week doen, en

▪     Je bent betrouwbaar in het nakomen van afspraken

▪     Je onderschrijft de uitgangspunten van Humanitas (zie hiervoor www.humanitas.nl en www.humanitas.nl/afdeling/gorinchem)

 

Bijzonderheden:

▪     Humanitas biedt haar vrijwilligers ondersteuning en cursussen.

▪     Er is een regeling voor onkostenvergoeding.

▪     als vrijwilliger bij Humanitas maakt u deel uit van een enthousiast team. U helpt niet alleen mensen die het even niet redden in de maatschappij, het verrijkt ook uw eigen leven. Humanitas Gorinchem e.o. is buiten Gorinchem  actief in de Alblasserwaard en Vijfherenlanden

 

 

Solliciteren:

Schriftelijk: Humanitas Gorinchem e.o. – Schepenenstraat 8 – 4204 BL Gorinchem. Per email: via onze website www.humanitas.nl/afdeling/gorinchem. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Pauline Luikenaar 06-35118661.

Terug naar het nieuwsoverzicht