Home-Start Den Haag

Spanningen, geldgebrek, opvoedings- problemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor.

Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Home-Start, voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 6 jaar of jonger.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één jaar.

Wat kun je verwachten?

  • Ondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis
  • Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken
  • De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen
  • De ondersteuning van Home-Start is gratis

Afhankelijk van de geldende Corona maatregelen vindt de ondersteuning thuis,  in de buitenlucht of op afstand plaats. Hoe de ondersteuning op afspraak werkt kan je hier lezen.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan bij een van de coördinatoren hiernaast of middels dit formulier. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen.

Je vertelt waar je graag hulp bij zou willen krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou – en jouw gezin – nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt een keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte; soms een jaar of langer. Steeds meer vaders doen een beroep op Home-Start en steeds meer ervaren vaders melden zich aan als vrijwilliger.

Home-Start+

Kinderen opvoeden is al spannend genoeg zonder extra zorgen als ziekte en overbelasting. Of problemen met kinderen, partner, werk of geld. Een luisterend oor of helpende hand is dan heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start+ (voorheen Doorstart). Bedoeld voor gezinnen met kinderen van zeven tot en met veertien jaar.

Een vrijwilliger komt wekelijks bij je langs en biedt ondersteuning, praktische hulp, tips en vriendschappelijk contact. Maar voetballen met jullie kinderen kan ook, net als helpen met de voorbereiding van een spreekbeurt. De ondersteuning duurt maximaal één jaar.

Zelf vrijwilliger worden bij Home-Start?

Wil jij een gezin met lichte opvoedvragen ondersteunen? Heb je zelf genoten of geniet je nog van het opvoeden en zien opgroeien van (jouw) kinderen of kleinkinderen? Wil je deze ervaring delen als maatje van een Haags gezin en heb je daar een paar uurtjes per week de tijd voor? 

Meld je dan aan bij de één van de coördinatoren Home-Start, contactgegevens vindt je hiernaast, of meld je direct aan via dit formulier