Haagland

Home-Start Haagland

Spanningen, geldgebrek, opvoedings- problemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor.

Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Home-Start, voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 6 jaar of jonger.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één of twee jaar.

Wat kun je verwachten?

  • Ondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis
  • Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken
  • De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen
  • De ondersteuning van Home-Start is gratis

Hoe werkt het?

Je meldt je aan bij een van de contacten hiernaast of via haagland@humanitas.nl. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen.

Je vertelt waar je graag hulp bij zou willen krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou – en jouw gezin – nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt een keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte; soms een jaar of langer. Steeds meer vaders doen een beroep op Home-Start en steeds meer ervaren vaders melden zich aan als vrijwilliger.

Humanitas: Home-Start Haagland

Vrijwilligers Gezocht

Heb je affiniteit met jonge kinderen en hun ouders?  Ben je ongeveer 4 uur per week beschikbaar? Houd je van een uitdaging?

Word gezinsmaatje bij Home-Start.

De voorbereidende cursus is op de vrijdagen 23 en 30 september en 7 oktober.

Meld je aan bij een van de coördinatoren voor een kennismakingsgesprek.

Hoop je binnenkort te ontmoeten!