Tandem

Iedereen kan zich eenzaam voelen, ongeacht z’n leeftijd, levensverhaal of leefomstandigheden.

De stap om weer onder de mensen te komen, is dan vaak gemakkelijker te nemen als je met z’n tweeën bent. Met een ‘maatje’ van Humanitas Tandem bijvoorbeeld. Heb je last van eenzaamheid en ben je 10 jaar of ouder?  Dan kun je bij ons terecht.

Wat houdt het in?

Jouw maatje heeft een luisterend oor voor wat je bezighoudt. Samen bedenken jullie welke activiteiten leuk zijn om te gaan doen. Wandelen, tuinieren, hardlopen, een bezoek aan een museum of een gezellig kopje koffie op een terrasje; het kan van alles zijn. Ongeveer een jaar lang stel je met je maatje alles in het werk om jou het plezier en zelfvertrouwen te geven dat je nodig hebt om zelf nieuwe contacten te leggen en te onderhouden waardoor je je minder eenzaam voelt.

Ik geef me op, en dan?

Je meldt je aan bij de coördinator Tandem, contactgegevens vindt je hiernaast. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen. Je kunt er altijd nog over nadenken, of er vanaf zien. Dan ontmoet je jouw maatje. Is er geen klik, dan regelen we zo mogelijk een andere vrijwilliger. Na twee maanden vraagt de coördinator aan allebei of de klik er nog steeds is.

Zelf een Tandem maatje worden?

Als vrijwilliger van Humanitas Tandem biedt je een steuntje in de rug aan mensen (jongeren vanaf 10 jaar en/of  volwassenen) die eenzaam zijn. Het draait om contact, vertrouwen en samen dingen ondernemen. Op die manier voorkom je dat de deelnemer in een sociaal isolement terecht komt met de problemen die daaruit voort kunnen vloeien. Voor meer informatie kijk hier bij onze vacatures. Lijkt het je wat? Meld je dan aan bij de coördinator Tandem contactgegevens vindt je hiernaast of vul het formulier in. 

Humanitas: vrijwillige Coördinator Tandem

Ben jij onze nieuwe vrijwillige coördinator?

We zijn op zoek naar meerdere vrijwillige coördinatoren die ons willen ondersteunen bij het coördineren van het Tandem Maatjes project. Bekijk de vacature!