Steun bij Verlies en Rouw

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij Rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Ik geef me op, en dan?

Je meldt je aan bij de coördinator Steun bij Verlies en Rouw Pauline Visser middels contactgegevens hiernaast, je kunt je ook aanmelden met dit formulier.

Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen. Je kunt er altijd nog over nadenken, of er vanaf zien. Dan ontmoet je jouw maatje. Is er geen klik, dan regelen we een andere vrijwilliger. Na twee maanden vraagt de coördinator aan allebei of de klik er nog steeds is.

Wil je met meerdere mensen praten die jouw gevoel en verhaal herkennen?

Dan is de lotgenotengroep Rouw misschien iets voor jou. ​We gaan 14 oktober 2021 starten met een nieuwe groep op de donderdagavond aan de Leyweg 831. Dit nog wel onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom Corona. Kijk voor meer informatie hier.  Je kunt contact opnemen met de coördinator voor meer informatie of om jezelf aan te melden.