Humanitas en Aegon gaan samenwerken

Humanitas Haagland gaat samenwerken met Aegon voor het programma ‘Van Schulden naar Kansen’. Met het programma wil Aegon een bijdrage leveren aan het terugdringen van armoede in Nederland.

In het kader van ‘Van Schulden naar Kansen’ laat Aegon onderzoek doen naar armoede en schulden door de Hogeschool van Amsterdam. Op deze manier wil Aegon onder meer nagaan welke vormen van hulp wel en niet effectief zijn.  De uitkomsten zullen gedeeld worden met de deelnemende organisaties.

Humanitas Haagland heeft op 17 mei een overeenkomst getekend met Aegon om in het programma te participeren. Het houdt in dat Thuisadministratie-deelnemers mee zullen doen aan het onderzoek. Ze krijgen voor, gedurende en na afloop van hun Thuisadministratie-traject een anonieme vragenlijst.

Ron Derkx van Humanitas en Ingrid de Graaf, lid van de directie van Aegon Nederland ondertekenden het samenwerkingscontract.

Verder stimuleert Aegon haar medewerkers om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de deelnemende maatschappelijke organisaties zoals Humanitas en krijgt Humanitas een financiële bijdrage. Die zal vooral gebruikt worden voor deskundigheidsbevordering van Thuisadministratie-vrijwilligers.

Terug naar het nieuwsoverzicht