Een vrolijk Tandem koppel

Hoe het begon...

Pearl (20) is eerstejaars studente Social Work aan de Haagse Hogeschool. Voor haar opleiding heeft zij een jaar lang vrijwilligerswerk moeten doen. Pearl heeft ervoor gekozen om aan de slag te gaan als maatje bij Tandem. Zij is gekoppeld aan Shreya (48).

Shreya is een levenslustige en vrolijke dame met een lichamelijke beperking. Shreya heeft een ontzettend goede band met haar moeder die haar tot grote steun is. Desondanks miste Shreya fijn gezelschap om leuke dingen mee te ondernemen. Door haar beperking vindt ze het soms lastig om zelf dingen te ondernemen. Ook voelde Shreya zich vaak eenzaam, zij miste iemand met wie zij de alledaagse dingen kan bespreken en iemand bij wie ze haar verhaal kwijt kan.

Het klikt

De klik tussen Pearl en Shreya was er vrijwel meteen. De vrolijke dames zorgden ervoor dat elke bezoekje een feest was. Ze ondernamen allerlei leuke dingen zoals winkelen en wandelen maar deelden ook hun passie voor koken en lekker eten met elkaar. De diepgang was er ook in het contact, ze voerden lange gesprekken over allerlei onderwerpen waarin ze naar haar eigen zeggen veel van elkaar geleerd hebben.

 

Shreya’s ervaring

Shreya geeft aan dat ze ontzettend blij is dat ze zich heeft aangemeld bij Humanitas voor een maatje.

Shreya vond het fijn om allerlei leuke dingen te ondernemen met Pearl. Ze vertelt dat Pearl altijd erg behulpzaam was en haar ondersteunde waar nodig. Het vertrouwen was er al heel snel.

Shreya kon met Pearl over van alles praten en haar hart zorgeloos luchten. Ook Shreya’s moeder vond het ontzettend fijn dat Pearl er was en zag wat voor positieve effect dit had op Shreya.

 ‘’Door Pearl durf ik nu veel meer over mezelf te vertellen en te zeggen hoe ik me voel tegenover anderen. Ik sta meer open voor anderen en durf beter voor mezelf op te komen.’’

 

Pearl’s ervaring

Ook voor Pearl was dit niet zomaar vrijwilligerswerk. Shreya heeft haar doen beseffen hoe gezegend zij zelf is met haar gezondheid. Het is niet allemaal vanzelfsprekend vindt Pearl. Het was inspirerend om zich tijdens het contact in Shreya te kunnen verplaatsen en te zien hoe zij met haar beperking omgaat. In rol van een maatje heeft Pearl veel over zich zelf geleerd heeft.

Alhoewel Pearl ook eerlijk durft toe te geven dat ze in het begin nog iets onzeker was. Terwijl de dames elkaar beter leerde kennen vroeg Pearl zich weleens af of haar aanwezigheid wel iets opleverde? Gelukkig gaf Shreya vaak genoeg aan dat haar aanwezigheid al meer dan genoeg was.

Achteraf ziet Pearl dat Shreya zich zelfverzekerder voelt en makkelijker is in het contact met anderen. Ze is blij dat ze daar een steentje aan heeft kunnen bijdragen.

Vrijwilligerswerk moet vanuit je hart komen, je moet oprecht menen wat je zegt en doet.

 

Hoe het verder gaat...

Het jaar is inmiddels voorbij gevlogen. Pearl en Shreya hebben het zo leuk gehad met elkaar dat ze elkaar zeker nog blijven zien en het contact met elkaar zullen voortzetten.

Terug naar het nieuwsoverzicht