Haarlemmermeer

Humanitas BOR

Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt jou en je ex-partner na een echtscheiding. Ook bij spanningen. Onze vrijwilligers gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders.

Voor jou, je ex en je kinderen

Beide ouders willen het beste voor hun kinderen, ook wanneer ze gaan scheiden. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding. Want een kind heeft recht op contact met jullie allebei. Toch kan het gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Wij helpen je graag weer verder.Onze vrijwilligers zijn uitstekend geschoold en voorbereid. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders, en houden geen dossier bij.

Bij de eerste contacten – op een neutrale locatie – heeft de uitwonende ouder apart contact met het kind, begeleid door de vrijwilliger. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. Daarna treedt de vrijwilliger steeds wat verder terug, totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.Over Begeleide OmgangsregelingEen vrijwilliger helpt gescheiden ouders bij het afspreken én nakomen van een omgangsregeling. Alles is erop gericht om kinderen contact te laten houden met beide ouders. Een geschoolde vrijwilliger begeleidt de ouders. Wij houden geen dossier bij en rapporteren niet.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Neem snel contact met ons op. 

Begin november 2015 zijn wij samen met onze buurafdelingen Zuid-Kennemerland en IJmond gestart met een Pilot. We werven voor de Haarlemmermeer vijf betrokken vrijwilligers. Samen met de vrijwilligers van de twee andere afdelingen volgen zij begin 2016 de training. We verwachten in de loop van 2016 minimaal vijf koppelingen tot stand te brengen en af te ronden met een passende omgangsregeling.

Vrijwilligers informatie over dit project.