Over ons

Visie en missie van Humanitas

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. De dienstverlening is veelal kleinschalig (maatjescontacten, huisbezoek), persoonlijk (van-mens-tot-mens) en wordt lokaal georganiseerd.

Het belang van de missie

Een missie formuleren is belangrijk: het is voor mensen die Humanitas niet kennen, een eerste kennismaking met de organisatie. Tegelijkertijd biedt het iedereen binnen Humanitas de mogelijkheid kort, krachtig en kernachtig te vertellen wat Humanitas doet en waar zij voor staat.

Een toelichting op de missie

In de dienstverlening van Humanitas staat het in de praktijk brengen van de humanistische uitgangspunten zelfbeschikking, verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Uiteindelijk moeten zo veel mogelijk hulpvragers aan de vereniging Humanitas hun eigen leven weer vorm kunnen geven (zelfbeschikking).

Bereikbaarheid Humanitas Afdeling Hardenberg-Ommen

Via e-mail: hardenberg-ommen@humanitas.nl

Telefonisch: 06-35113691