Haren

Humanitas Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

Vrijwillige Palliatieve Terminale zorg geeft zieken aanvullende ondersteuning, zorg en aandacht en helpt  mantelzorgers te ontlasten.

Humanitas Haren werkt voor de vrijwillige terminale zorg thuis samen met het Hospice van Groningen, dat onderdeel is van Humanitas Groningen. Na de diagnose van een ongeneeslijke ziekte is sterven in de eigen vertrouwde omgeving voor veel mensen een grote wens. Ondersteuning van vrijwilligers van Humanitas vergroten de kans om die wens in vervulling te laten gaan.

Er komt een moment dat alleen thuis zijn niet meer verantwoord is. Je hebt dan mensen uit je omgeving nodig die bij je blijven (mantelzorgers). Dit is een hele zware taak die voor veel mensen op lange termijn moeilijk te volbrengen is.

Onze vrijwilligers nemen een aantal dagdelen van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft. De mantelzorger kan even bijslapen, naar de kapper of een andere activiteit ondernemen. Door even te ontspannen is er weer energie om voor de geliefde te zorgen.

Informatie voor vrijwilligers

Bent u een dagdeel beschikbaar en hebt u belangstelling voor stervensbegeleiding? Meldt u dan aan voor meer informatie. U wordt ondersteund door beroepskrachten. U kunt wekelijks op de inloop-intervisie langskomen en daarnaast worden er eenmaal per zes weken evaluatiebijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast krijgt u een uitgebreide introductietraining en worden er regelmatig thema-avonden georganiseerd.

 Informatie voor hulpvragers

Bent u terminaal of is er iemand in uw omgeving die ondersteuning nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van het Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. De medewerker van Humanitas komt bij u thuis om met u in gesprek te gaan over uw vraag en wensen. Daarnaast worden naar aanleiding van de afspraken de vrijwilligers ingezet, u krijgt een rooster thuisgestuurd zodat het duidelijk is wanneer uw eigen mantelzorgers vrij zijn.

 

Contact of wilt u meer weten, of zich aanmelden?
Neem contact met ons op via telefoonnummer (050) 312 60 00  of e-mail g.devries@humanitas.nl Deze activiteit wordt georganiseerd vanuit Humanitas district Noord