Haren

Over ons

Bestuur

Voorzitter: Frida Pathuis

telefoon: 06-51999785
email:f.d.pathuis@gmail.com

Frida Pathuis woont sinds 1993 in Onnen. Ze werkte als zelfstandig interim-manager /coach/ P&O adviseur. De laatste jaren werkte vooral op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt van Nederland en Duitsland. Frida heeft ruime ervaring in zorg, welzijn en bij ambtelijke organisaties. Als projectleider was ze pionier bij de totstandkoming van maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen.

Ik draag graag bij aan het ondersteunen van mensen, die in een kwetsbare situatie en zonder voorbehoud een stap een betere richting op kunnen komen. Ik koos voor Humanitas omdat ik het belangrijk vind, dat hulpvragers hun eigen regie kunnen houden. Dat zou ik zelf ook willen later...

Secretaris: Margreet Brussee

telefoon: 0612198695

email: haren@humanitas.nl
Secretariaatsadres: Jachtlaan 9, 9751 BP Haren

Toen ik stopte met mijn werk in het onderwijs, kwam ik in een nieuwe fase, met nieuwe bezigheden terecht.
Naast mijn kleinkinderen en interesses, zoals tuinieren, naaien en filosofie wilde ik ook graag vrijwilligerswerk doen. Het is mijn overtuiging dat ik een mens ben tussen mijn medemensen en dat we het met elkaar prettig moeten hebben op deze aarde.
Met deze gedachten voor ogen, zocht ik naar een organisatie en kwam bij Humanitas terecht.

Penningmeester: Peter Drenth

tel. 050-5344135  

email: haren@humanitas.nl

Projecten: Thuisadministratie, Kindervakantieweken en de speelgoedactie

Bestuurslid: Rinske Gros

Project: Jeugd en jongeren

email via de secretaris: haren@humanitas.nl

Rinske Gros heeft zich tot nu toe vooral gericht op haar werk als klinisch psycholoog. Haar specialisme is het werken met kinderen en jeugdigen (tot  23 jaar) met psychische problemen en het gezin.

Dit werk heeft ze jarenlang gedaan bij de GGZ Drenthe. Op dit moment werkt ze nog enkele dagen per week in een ziekenhuis in Friesland en behandelt patiënten van alle leeftijden met lichamelijke en psychische problemen 

Nu ze meer vrije tijd heeft wil ik ze zich richten op vrijwilligerswerk.  "Vanuit mijn werksituatie heb ik ervaren dat Humanitas belangrijke projecten heeft. Ik denk, dat ik daar mijn bijdrage aan zou kunnen leveren zeker in een tijd waarbij er samenwerking moet zijn tussen professionele werkers en vrijwilligers t.a.v. de doelgroepen kwetsbare jongeren, gezinnen en ouderen".

Parttime Bestuurslid: Truuske Kraak-Libeton

tel. 050-3093806

email: g.kraak@xs4all.nl

Project: Hulp bij rouw en echtscheiding / Gespreksgroepen Westerholm

Toen ik ophield met werken in een verzorgingshuis op humanistische grondslag, wilde ik mij verder inzetten voor de vereniging Humanitas. De doelstelling van deze vereniging sprak mij aan, daarom kwam ik bij het zoeken naar vrijwilligerswerk al snel bij Humanitas-Haren terecht.
In 2001 werd ik bestuurslid en in 2003 coördinator van de werkgroep Verlies. Nog steeds voel ik mij, na al die jaren thuis bij deze organisatie en blijf mij inzetten voor verschillende projecten.

Inmiddels ben ik vooral actief voor de afdeling Tynaarlo en ben nog parttime bestuurslid in Haren.

Jaarverslagen

Het jaarverslag van Humanitas Haren 2014 kunt u hier downloaden.