Haren

Over ons

Coördinatoren

Penningmeester/coördinator: Peter Drenth

Projecten: Thuisadministratie,  Onafhankelijke cliëntondersteuning, Kindervakantieweken en de speelgoedactie

Peter Drenth is al jaren actief binnen de afdeling. Een nieuw project is de onafhankelijke cliëntondersteuning. Humanitas Haren heeft vrijwilligers die cliënten ondersteunen voor hun aanvraag van hulp op het gebied van wonen, welzijn en zorg (keukentafelgesprek). Voor meer informatie over bovenstaande projecten kunt u contact opnemen.

tel. 050-5344135  

email: haren@humanitas.nl

 

Contactpersoon Jeugd en Jongeren: Rinske Gros

Project: Jeugd en jongeren

Rinske Gros heeft zich tot nu toe vooral gericht op haar werk als klinisch psycholoog. Haar specialisme is het werken met kinderen en jeugdigen (tot  23 jaar) met psychische problemen en het gezin.

Dit werk heeft ze jarenlang gedaan bij de GGZ Drenthe. Op dit moment werkt ze nog enkele dagen per week in een ziekenhuis in Friesland en behandelt patiënten van alle leeftijden met lichamelijke en psychische problemen 

Nu ze meer vrije tijd heeft wil ik ze zich richten op vrijwilligerswerk.  "Vanuit mijn werksituatie heb ik ervaren dat Humanitas belangrijke projecten heeft. Ik denk, dat ik daar mijn bijdrage aan zou kunnen leveren zeker in een tijd waarbij er samenwerking moet zijn tussen professionele werkers en vrijwilligers t.a.v. de doelgroepen kwetsbare jongeren, gezinnen en ouderen".

email: haren@humanitas.nl

Coördinator Verlies Haren/Tynaarlo:
Truuske Kraak-Libeton

Project: Hulp bij rouw en echtscheiding

Toen ik ophield met werken in een verzorgingshuis op humanistische grondslag, wilde ik mij verder inzetten voor de vereniging Humanitas. De doelstelling van deze vereniging sprak mij aan, daarom kwam ik bij het zoeken naar vrijwilligerswerk al snel bij Humanitas-Haren terecht.
In 2001 werd ik bestuurslid en in 2003 coördinator van de werkgroep Verlies. Nog steeds voel ik mij, na al die jaren thuis bij deze organisatie en blijf mij inzetten voor verschillende projecten.

Inmiddels ben ik vooral actief voor de afdeling Tynaarlo en ben nog coördinator Verlies in Haren.

tel. 050-3093806

email: g.kraak@xs4all.nl