Wat we doen

Maatjesproject

Maatjesproject Op Maat Voor Jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Een vrijwilliger is jouw maatje en gaat met je op stap. Wandelen of winkelen, of gewoon kletsen. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen te geven.  

BOR

Gescheiden? Ex-partner? Omgangsregeling? Humanitas helpt graag verder:Begeleide OmgangsRegeling/BOR Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Vriendschappelijk Huisbezoek

Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? De vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek zijn er voor je als je gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Kindervakantieweken

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende vakantieweek. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit zorgen vrijwilligers voor een mooie vakantieweek. De kinderen zijn er dan lekker even tussenuit. 

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf er niet meer rondlopen, als je door welke reden ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg.  

Voorleesproject

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs. Ook jij leert hiervan als je de taal nog niet goed kent. Zo kunnen je kinderen zichzelf nu en later beter redden.