Voorleesproject

Is Nederlands nog moeilijk? Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen. Leuk én leerzaam, ook voor jouzelf.

Thuis voorlezen aan kinderen is leuk en gezellig én ze leren op een speelse manier beter Nederlands. Kun je zelf de taal nog niet zo goed? Vraag dan de voorleesvrijwilliger van Humanitas om langs te komen en voor te lezen. Samen met jou spreekt de vrijwilliger af welke tijden handig zijn. Bijvoorbeeld één keer per week, gedurende een jaar. Je bent dan zelf thuis en wordt bij het voorlezen betrokken. Je kunt dan in de toekomst zelf jouw kind voorlezen.

Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden en willen ook graag over de verhaaltjes meepraten en vertellen. Zeker wanneer ze zelf al een beetje kunnen lezen. Daarom is er ook ruimte voor spelletjes, tekenen en liedjes zingen, steeds met aandacht voor de taal. Spelenderwijs leert jouw kind het Nederlands steeds beter kennen. Heel belangrijk want daarmee kan het zich nu en later beter redden. Voorlezen is bestemd voor kinderen vanaf 2 jaar tot 12 jaar.

Neem voor meer informatie contact op met de coördinator Dini Kok.