BOR Helmond

Ben je gescheiden? Lukt het niet om  goede omgangsregeling af te spreken? Wij helpen jou en je ex-partner  graag weer verder.

Beide ouders willen het beste voor hun kinderen, ook wanneer ze gaan scheiden. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding. Want een kind heeft recht op contact met jullie allebei. Toch kan het gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Wij helpen je graag weer verder.

Onze vrijwilligers zijn uitstekend geschoold en voorbereid. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders, en houden geen dossier bij. Bij de eerste contacten – op een neutrale locatie – heeft de uitwonende ouder apart contact met het kind, begeleid door de vrijwilliger. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. Daarna treedt de vrijwilliger steeds wat verder terug, totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.

HULP NODIG?
Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of ken je een gebroken gezin dat hulp nodig heeft? Bel dan 0492-537323 of meld je aan door het online aanmeldformulier in te vullen.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Wil jij een gebroken gezin op weg helpen? Meld je dan hier aan.