Ben jij onze nieuwe vrijwilliger

BEN JIJ ONZE NIEUWE VRIJWILLIGER?
Jeanne Vroemen, een van de coördinatoren werft vrijwilligers voor het project Home-Start.  Zij vertelt: “Het is heel belangrijk dat vrijwilligers een luisterend oor kunnen bieden. Verder kunnen zij een steuntje in de rug zijn bij het regelen van praktische zaken”. Bij Home-Start wordt ondersteuning geboden bij de opvoeding. Jeanne bezoekt de gezinnen en kijkt welke vragen er zijn. “Wij kennen onze vrijwilligers en proberen dan een goede koppeling te maken.”

Esma en Gerard zijn vrijwilligers, die het werk met ontzettend veel plezier doen. Esma is sinds 2012 betrokken bij Humanitas. “Zelf heb ik een broer en een zus, die verstandelijk beperkt zijn en veel hulp nodig hebben. Bij Humanitas kom ik ook in gezinnen met verstandelijk beperkte kinderen. Zij ondervinden problemen waar ik mee bekend ben. En dat trekt me erg.” Gerard is in 2012 ook via een advertentie op het pad van Humanitas gekomen. De eerste case was spannend en heftig. Anderhalf jaar was ik ermee bezig, ongeveer een dagdeel per week. Je draagt tijdens die uren wat stappen aan, om ze vooruit te helpen. En het geeft zoveel voldoening als je hierdoor ook iets bereikt.” Inmiddels ondersteunt Gerard ook in de Begeleide Omgangsregeling (BOR). Want wanneer een van de ouders de kinderen niet meer kan zien, kan Humanitas ook hierbij helpen om het contact op gang te brengen en tot een goede omgangsregeling te komen.  

Wil jij ook een gezin ondersteunen? Bij Humanitas word je als vrijwilliger op de juiste wijze begeleid. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen eerst een training voordat ze in een gezin worden ingezet.  Binnenkort starten we weer met een training. Je kunt je aanmelden via deze site of bellen met 0492 53 73 23

Terug naar het nieuwsoverzicht