Get a Grip

helpt je snel en gratis met je geldzaken

‘Get a grip’ op de talloze incasso’s, tikkies en abonnementen die maandelijks op je afkomen. Met de vele tikkies van vrienden, koffie to go’s en abonnementen op telefoons, sportscholen, Netflix en Spotify wordt het steeds lastiger het overzicht te bewaren. Heb jij geen idee waar je geld allemaal heen gaat? Of krijg je rekeningen die je niet meer kunt betalen? Bij Get a Grip krijg je weer grip op je geldzaken. Je maatje helpt je met het op orde krijgen van je administratie. Je leert hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.
Ga naar de speciale Get a Grip-website voor meer informatie of om je meteen aan te melden.

Je kunt je aanmelden als je:

  • administratie een chaos is, of;
  • beginnende schulden hebt of moeite hebt met het overzicht houden, of;
  • hulp wil bij het op orde krijgen van de administratie voorafgaand aan een schuldentraject.
  • gekoppeld wil worden aan een maatje die bij jou thuis komt om je tijdelijk te ondersteunen.
  • ongeveer een half jaar lang regelmatig met een van onze vrijwilligers wilt afspreken om je geldzaken op orde te krijgen.
  • tussen de 16 en 28 jaar bent. Als je 28 jaar of ouder bent, kun je terecht bij Thuisadministratie.

Herken jij jezelf of iemand anders hierin?
Meld je aan via de onderstaande balk of via de contactgegevens in het kader hiernaast. Weet jij niet of je echt ondersteuning nodig hebt? Stuur een appje en stel je vraag, zodat wij met jou mee kunnen denken.

Of wil jij iemand helpen met zijn of haar geldzaken?

Je kunt maatje worden als je: 

  • het leuk vindt om met jongeren om te gaan.
  • het leuk vindt om iemand te leren hoe hij/zij zelf om kan gaan met zijn administratie en financiën.
  • ongeveer 6 maanden lang 1,5 uur per week beschikbaar bent. De precieze periode hangt af van hoe snel jouw maatje grip krijgt op zijn geldzaken. 

Wij bieden een verplichte basistraining aan van 3 bijeenkomsten, omdat wij geloven dat je zo beter bent toegerust om mensen te helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. En zo doe jij jouw vrijwilligerswerk met meer plezier. Voor wie daarna nog meer verdieping zoekt hebben we een uitgebreid, afwisselend en kwalitatief trainingsaanbod.

Ja, ik wordt vrijwilliger