Steun bij Verlies

Verliesverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun bij Verlies helpt en toont begrip.

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. 

Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van

Steun bij Verlies reikt je graag de hand en bezoekt jou in normale omstandigheden thuis. Op dit moment kan dat helaas niet door de Corona-crisis. Daarom proberen we je via andere wegen bij te staan, zoals via (video)bellen, whatsapp of e-mail.

Gevoelens van rouw kunnen ook ontstaan na een scheiding, verlies van werk of verlies van lichaamsfuncties (bij iemand zelf of diens partner). Ook dan kan een vrijwilliger van Humanitas er voor je zijn.

'Als de buren vragen hoe het met mij gaat, dan zeg ik dat het goed gaat maar ik voel mij ellendig. Ik kan het met niemand delen. Als ik zeg hoe het echt gaat, dan lopen ze later liever om mij heen.'

Als je alleen achterblijft of als je door andere gebeurtenissen gevoelens van rouw hebt, wil je juist dàn graag praten met iemand die warmte en begrip toont en die tijd heeft om te luisteren. Niet één keer, maar met regelmaat en thuis in de vertrouwde omgeving.

Een vrijwilliger van Humanitas kan je dit luisterend oor en de betrokkenheid bieden. Na aanmelding neemt de coördinator contact met je op voor een eerste kennismaking. Daarna wordt er een geschikte vrijwilliger gezocht. De vrijwilliger zal geregeld contact met je hebben. De ervaring leert dat een ondersteuning tussen zes maanden en anderhalf jaar duurt. Jouw eigen behoefte is hierin leidend. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.


Twijfel je of dit wat voor jou is? Neem gerust contact op voor meer informatie, mail of bel ons (zie kader).  

Humanitas, afdeling Heuvelrug, biedt ondersteuning voor Verliesverwerking in de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Twee vrouwen staan in een tuin en praten met elkaar
Ik trok me steeds meer terug.

Toen Rietje haar partner verloor had ze moeite met het verwerken van dit verlies. Na een intensieve periode van zorg was er veel verdriet en eenzaamheid.

Lees meer