Heuvelrug

Rouwbegeleiding

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun bij Rouw helpt en toont begrip.

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij Rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

'Als de buren vragen hoe het met mij gaat, dan zeg ik dat het goed gaat maar ik voel mij ellendig. Ik kan het met niemand delen. Als ik zeg hoe het echt gaat, dan lopen ze later met een boog om mij heen.'

Als je alleen achterblijft wil je juist dàn graag praten met iemand die warmte en begrip toont en die tijd heeft om te luisteren. Niet één keer, maar met regelmaat en thuis in de vertrouwde omgeving.

De vrijwilligers van Humanitas kunnen je dit luisterend oor en de betrokkenheid bieden.

Na aanmelding neemt de coördinator contact met je op voor een eerste kennismaking. Daarna wordt er een geschikte vrijwilliger gezocht .

De vrijwilliger komt gewoonlijk eens per twee weken bij je thuis. De ervaring leert dat een ondersteuning tussen zes maanden en anderhalf jaar duurt. Jouw eigen behoefte is hierin leidend. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Humanitas, afdeling Heuvelrug, biedt ondersteuning voor Rouwverwerking in de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug.