Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën, administratie en of schulden op orde te brengen én te houden.

Achterstanden in het bijhouden van je financiële administratie kunnen door allerlei oorzaken ontstaan. Misschien heb je het nooit gedaan, omdat je partner hier voor zorgde. Het kan zijn dat je door omstandigheden meer geld hebt uitgegeven dan je hebt. Wellicht woon je nu zelfstandig en moet je met een beperkt budget rondkomen of mogelijk ben je je baan kwijt geraakt, waardoor je minder inkomen ter beschikking hebt. Zo kunnen er nog vele redenen zijn. Het gevolg is een gebrek aan overzicht en inzicht, waardoor betalingsachterstanden dreigen of al zijn ontstaan. Misschien staan de tassen ongeopende post al in de gang en maak je de deur niet meer open. Maar ook als er nog geen achterstanden zijn kun je onze ondersteuning aanvragen.

Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan je helpen met het opzetten van een archiefsysteem en vervolgens een overzicht maken van je inkomsten, uitgaven en schulden. De vrijwilliger kan samen met jou bekijken of je gebruik maakt van de regelingen waar je recht op hebt. Vervolgens ga je na waar je op kunt bezuinigen en hoe je betalingsregelingen voor mogelijke schulden kunt treffen. Een vrijwilliger van Thuisadministatie reikt je graag de hand en bezoekt jou in normale omstandigheden thuis.

Op dit moment kan dat helaas niet door de Corona-crisis. Daarom proberen we via andere wegen jou bij te staan, zoals via (video)bellen, whatsapp of e-mail.

De vrijwilliger zal in het begin wekelijks contact met je hebben. Als de ondersteuning een tijdje loopt en je weer meer grip hebt op je administratie, zal de frequentie worden afgebouwd en wordt er gewerkt aan je hernieuwde eigen zelfstandigheid.

Is ondersteuning door een vrijwilliger van Humanitas iets voor jou?We vragen van jou een actieve houding, openheid en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen situatie. Onze vrijwilligers helpen je, maar nemen geen beslissingen van je over. De regie blijft in jouw eigen hand.

Folder Thuisadministratie.pdf Folder Thuisadministratie
Folder Thuisadministratie Download ‘Folder Thuisadministratie.pdf’: /siteassets/locaties/heuvelrug/thuisadministratie/folder-thuisadministratie.pdf
Het delen van financiële zorgen biedt opluchting

Anna heeft lang zelf geprobeerd haar financiële problemen op te lossen, maar ze kwam er niet uit.

lees verder