Heuvelrug

Lezing 'Rouwen in de tijd' door Marinus van den Berg

Tijd en Rouw

Tijd heelt niet alle wonden. Er zijn heel wat misverstanden over tijd en rouw. Men denkt dat het beter gaat als je alle seizoenen hebt gehad, maar vaak wordt het juist erger. Veel mensen ervaren het ook als pijnlijk als de naam niet meer genoemd wordt. Marinus van den Berg –geestelijk-verzorger/pastor met emeritaat -heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen op het gebied van sterven, rouw, ouderdom en zorg. Hij heeft hierover mooie boeken en gedichten geschreven.

Wanneer: Woensdag 31 januari 2018

Tijd:          19:45 - 21:30 (Kerk open vanaf 19.15 uur. )

Plaats:      Pauluskerk, Willem de Zwijgerplantsoen 19, 3571VJ Utrecht.

De lezing is gratis, een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld Aanmelden: Vanaf 1 januari op e-mailadres: 31januarimarinus@gmail.com zo mogelijk o.v.v.de organisatie/persoon door wie je op de hoogte bent van deze lezing.

Voor wie is de lezing bedoeld?: Voor mensen die een dierbare hebben verloren, korter of al langer geleden. Het verhaal van Marinus zal zorgen voor herkenning en geeft steun. Het is ook bedoeld voor mensen die met rouwenden te maken hebben in hun omgeving en zich soms onzeker voelen over hun benadering. Wat moet je wel en wat juist niet doen of zeggen?

Deze lezing is een gezamenlijke activiteit van: Stichting TrösT, Humanitas, de Pauluskerk en de Tuindorpkerk, Utrecht

Lees meer op: http://www.trost.nl/mc-events/lezing-rouwen-in-de-tijd-door-marinus-van-den-berg/

Marinus van den Berg (1947) geboren te Wijhe, studeerde aan het gymnasium van de paters karmelieten in Zenderen, theologie aan de Katholieke Hogeschool Utrecht en de universiteit van Yale (USA). Werd in 1977 priester gewijd en werkte 8 jaar in Apeldoorn in het verpleeghuis ‘Randerode’, daarna 15 jaar als pastoraal vormingswerker voor gezondheidszorg en is dit jaar 11 jaar pastor/geestelijk verzorger voor Antonius IJsselmonde te Rotterdam en 1 jaar in het nieuwe regionaal palliatief centrum Cadenza. Bijna 30 jaar betrokken bij de Vereniging Ouders Overleden Kind. Geeft veel lezingen en cursussen  over omgaan met verlies en afscheid.

Terug naar overzicht