Gerda vertelt

Ik kon niet door de kamer lopen vanwege de stapels papieren en rekeningen. Hoe was het zo ver gekomen? vroeg ik mij af. 

Ik ben vrij precies, hou van orde maar door gebeurtenissen in mijn leven was ik erg te neergeslagen. Zodanig dat de rekeningen en de belasting iets van heel ver weg waren. Maar door hulp van een vrijwilliger van thuisadministratie van Humanitas kwam er lijn in de chaos. Geweldig. Ze pakte aan en zij heeft mij gemotiveerd dat ook zelf te doen.

Na mijn huwelijk bevind  ik mij door het arrest Boon van Loon nog steeds in een afhankelijke positie. In dat arrest van vóór 1992 staat dat een vrouw na scheiding het geld rechtstreeks via de ex- partner krijgt. Nu is dat veranderd, maar ik val onder het oude systeem en ben nog steeds afhankelijk van de betalingen door mijn ex man. En hij voelt daar niet zo veel voor. 

De vrijwilliger heeft mij geholpen met concrete verzoeken richting instanties en heeft mij inzicht leren hebben in mijn financiële situatie. Dreigt de stapel papieren nu weer te groeien of ben ik onzeker over iets, dan weet ik dat ik een beroep kan doen op haar hulp. Samen lossen we het dan op.

Uiteindelijk zal de hulp minder worden en zal Gerda het zelf doen. De vrijwilliger kwam eerst ieder week en nu incidenteel. Door haar stimulans is Gerda zelfs vrijwilligerswerk gaan doen.  “Dat vond ik eerst wel eng; het was zolang geleden en ik dacht niet dat ik dat kon. Maar in dat werk ontdekte ik dat ik het gewoon kon zeggen als ik iets niet wist. Wat een ervaring en verrijking van mijn leven en dat alles dank zij haar”.

Uiteindelijk is niet alleen de administratie op orde gekomen, maar heeft Gerda ook haar zelfvertrouwen terug gekregen om weer iets voor zichzelf in de maatschappij te gaan ondernemen.