Heuvelrug

Kerstdiner 2016

Humanitas Kerstdiner bij Hotel-Restaurant Oud London.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om tijdens de kerstdagen gezellig met familie of vrienden van een kerstdiner te genieten. Na het goed bezochte kerstdiner van vorig jaar heeft Humanitas, afdeling Heuvelrug, daarom gemeend dat het ook in 2016 waardevol zou zijn als er een kerstdiner georganiseerd kan worden.

“Humanitas heeft zelf niet de middelen om een diner te faciliteren en is op zoek gegaan naar maatschappelijk betrokken partners om een samenwerking te creëren”, aldus Miriam Martens (algemeen coördinator Humanitas Heuvelrug). “Zo ben ik in gesprek geraakt Erik van Dijk van Hotel Restaurant Oud London. De directie van het hotel realiseert zich heel goed dat brunchen of dineren in een gezellige sfeer tijdens deze feestdagen niet voor iedereen is weggelegd en heeft gemeend daar iets aan te doen. Onder het motto “geniet bij Oud London en help een ander!” stellen zij voor iedere betalende gast een diner beschikbaar voor een ander. In dit geval dus voor genodigden via Humanitas”.

De organisatie van de gastenlijst loopt via Humanitas, maar naast eigen deelnemers kunnen ook cliënten van het Sociaal Team in Zeist via hun consulent worden uitgenodigd. De klanten van de Voedselbank in Zeist vinden een uitnodiging in het voedselpakket dat op 18 november is uitgereikt. “Zo hebben we gemeend een brede doelgroep binnen Zeist een kerstdiner aan te kunnen bieden in de prachtige ambiance van Oud London. We hopen dat veel genodigden zich aanmelden door het insturen van de antwoordkaart die bij de uitnodiging is gevoegd” aldus Miriam Martens.

Het diner vindt plaats op 14 december bij Oud London. Na ontvangst met een glaasje champagne kunnen de gasten genieten van een diner dat zal bestaan uit een buffet van voor-, hoofd- en nagerechten. Een pianist en contrabassist zorgen voor een muzikale omlijsting en tussendoor treedt gospelkoor Pamfanos op.

Indien nodig wordt vervoer geregeld door Van den Brink Vervoersbedrijf. Vrijwilligers zijn aanwezig om daar waar nodig een helpende hand te bieden.

Humanitas is er blij mee dat zoveel partijen belangeloos meewerken aan de totstandkoming van dit diner voor 100 gasten.

 

Humanitas en Eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot en onzichtbaar probleem in ons land en ook in de gemeenten van de Heuvelrug. Men gaat ervan uit dat 6% van de Nederlanders zich eenzaam voelt of zich in een sociaal isolement bevindt. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Humanitas biedt verschillende activiteiten voor mensen die zich eenzaam voelen. Ze staan er niet alleen voor. Zo biedt Humanitas Heuvelrug de mogelijkheid voor vriendschappelijk contact, steun bij rouw (individueel of via lotgenotengroepen) en eveneens de verhalengroep Kleur in mijn Leven.

 

Met de activiteit Thuisadministratie biedt Humanitas ondersteuning bij het op orde krijgen en houden van geldzaken en administratie. Door omstandigheden kan iemand gemakkelijk het overzicht kwijtraken of niet meer in staat zijn om alle vaste lasten te betalen. Een vrijwilliger kan iemand helpen bij het terugkrijgen van overzicht en inzicht en het opstellen van budgetten.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht