Get a Grip

Vanaf je zestiende krijg je serieus te maken met geldzaken. En vanaf je achttiende jaar krijg je nog meer verantwoordelijkheden en verplichtingen. 

Denk maar eens aan je zorgverzekering regelen en je telefoonabonnement zelf betalen. En wat dacht je van op jezelf wonen, studiefinanciering regelen of een lening afsluiten? Hoe houd je dan overzicht over je administratie? En zorg je ervoor dat je elke maand uit komt met je geld en nog wat overhoudt om andere, leuke dingen, te doen?

Ben je tussen de 16 en 24 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.

Herken je je hierin?

Ga naar de speciale Get a Grip-website voor meer informatie of om je meteen aan te melden.

Of ben jij juist iemand die jongeren wil helpen meer grip te krijgen op hun geldzaken?

Dan zoeken wij jou! Als vrijwilliger van Humanitas Get a Grip help je jongeren weer zicht te krijgen op een toekomst zonder geldproblemen. Je bent zelf nog redelijk jong en weet goed wat er speelt in het leven van jongeren. Of je bent wat ouder en kunt goed met jongeren overweg. Natuurlijk vind je het ook leuk en zinvol om deze jongeren te helpen. Je maakt ze bewust van hun inkomsten en uitgaven. Je wijst ze op toeslagen en andere regelingen. Wij zorgen ervoor dat jij goed geschoold en met voldoende informatie over de sociale kaart van je omgeving aan de slag kan. Je begeleidt ze ongeveer twee tot vier uur per week voor een periode van een paar maanden tot maximaal een jaar. Hoe en waar je dat doet, bepaal je samen, helemaal in deze tijd.

Geïnteresseerd en wil je meer weten? Meld je aan via de onderstaande knop of app naar 06-35122389.

Terug naar het nieuwsoverzicht