Vriendschap in Zes Brieven

Dit najaar start Humanitas Heuvelrug met het project Vriendschap in Zes Brieven. Voor mensen die geïnteresseerd zijn om op een creatieve manier in contact te komen met een ander. Dit initiatief koppelt onbekenden aan elkaar. Iedereen van jong tot oud kan zich aanmelden.

Je wordt gekoppeld aan een willekeurige andere deelnemer (man, vrouw, jong, oud). Door brieven uit te wisselen leer je elkaar steeds beter kennen. Je maakt een soort ontdekkingsreis naar iemands persoonlijkheid. Het ontvangen van een handgeschreven brief is, naast een ontmoeting, misschien wel de meest persoonlijke manier van contact. Je wisselt in totaal zes brieven uit, verspreidt over 3 maanden (oktober, november en december). 

Bij de start ontvangen de deelnemers een pakket met daarin briefpapier, enveloppen en postzegels. Elke twee weken stuurt de coördinator een prikkelende schrijfopdracht waar je in de brief op je eigen manier vorm aan geeft.  Op deze manier leer je niet alleen de ander maar ook jezelf beter kennen. Er ontstaan zo bijzondere contacten. De vriendschap duurt in principe zes brieven, maar mocht je het beiden leuk vinden om met elkaar in contact te blijven dan kan dat natuurlijk wel.

Dit is een initiatief waar iedereen die het leuk vindt om te schrijven en het leuk lijkt om via brieven iemand op een creatieve manier te leren kennen. Is deze briefwisseling iets voor jou? Geef je dan op door een mail te sturen naar pr.heuvelrug@humanitas.nl . Vermeld hierin je naam, adres en telefoonnummer.

Met je aanmelding geef je Humanitas Heuvelrug toestemming om je naam en adres te delen met de deelnemer waar je uiteindelijk aan wordt gekoppeld. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor dit project en zullen daarna worden vernietigd.

Terug naar het nieuwsoverzicht