Onze vrijwilligers

De vrijwilligers van Humanitas zijn er voor mensen die, met behulp van een vrijwilliger, op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie.

Waarom vrijwilliger worden bij Humanitas?

'Anna heeft lang zelf geprobeerd haar financiële problemen op te lossen door het ene gat met het andere dichten, maar ze kwam er niet uit.' 
Als je het hele verhaal van Anna hebt gelezen is je waarschijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk het werk van de vrijwilliger is.

'In die tijd was ik er voor haar om naar haar verhaal te luisteren en haar waar nodig te steunen en te stimuleren. Het is dan heel mooi om iemand te zien groeien en te beseffen dat jij op een gegeven moment niet meer nodig zult zijn. Aansturen op zelfredzaamheid is immers een van de doelstellingen van Humanitas!'
De ervaring van Janneke, vrijwilligster Thuisadministratie, is dat het helpen van mensen in een vaak zeer moeilijke situatie veel voldoening kan geven.

Hoe ondersteunt Humanitas de vrijwilligers?

"Geen vrijwilliger ongeschoold aan de slag" is het uitgangspunt van Humanitas. Vrijwilligers volgen activiteit gerichte scholing via e-learning en scholingsbijeenkomsten. Daarnaast zijn er per activiteit bijeenkomsten van de vrijwilligers waarin afwisselend een spreker komt of collegiale uitwisseling op het programma staat. Alle vrijwilligers worden in hun werk ondersteund door een coördinator. Van de vrijwilligers verwachten wij dat ze affiniteit hebben met de Waarden van Humanitas. Kijk hier voor uitgebreide vrijwilligers informatie.

De afdeling Humanitas Heuvelrug wordt geleid door een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. Zij maken plannen voor de kortere en langere termijn en geven op hoofdlijnen leiding aan de uitvoering ervan.

Voor actuele vacatures zie Vrijwilligers Vacatures.

Vrijwilliger worden bij Humanitas Heuvelrug? Welkom!

Wil je je aanmelden als vrijwilliger, dan kun je hier het aanmeldingsformulier downloaden. Je kunt dit vervolgens mailen aan heuvelrug@humanitas.nl. Een coördinator zal contact met je opnemen. Heb je vragen, bel ons dan gerust op 06-35 122 389. Je kunt ook een mail sturen aan bovenstaand adres.