Humanitas vrijwilligers maken het verschil

De vrijwilligers van Humanitas Heuvelrug bieden hun deelnemer(s) tijdelijk een steuntje in de rug op momenten dat iemand het zelf even niet redt en daarom de ondersteuning van een vrijwilliger van Humanitas heeft aangevraagd.

Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om het samen ordenen van de administratie, zodat er weer overzicht komt in de financiële situatie. Als de kluwen wordt ontrafeld, wordt ook de deelnemer weer optimistischer en ervaart ruimte om andere zaken uit zijn leven aan te pakken.

Ook voor vriendschappelijk contact of ondersteuning bij een geleden verlies door overlijden van een dierbare, komen de vrijwilligers van Humanitas bij iemand thuis. ‘Het is heel mooi om iemand te zien groeien en te beseffen dat jij op een gegeven moment niet meer nodig zult zijn’, aldus een vrijwilliger. Aansturen op zelfredzaamheid is immers één van de doelstellingen van Humanitas! De vrijwilligers organiseren eveneens creatieve workshops voor ingesloten vreemdelingen in het detentiecentrum.

Zoals een vrijwilliger het omschrijft: ‘voor je deelnemer maak jij het verschil, maar het contact met die ander en de inkijk in diens leven maken voor jou als vrijwilliger ook het verschil’.

Kwaliteit

Voordat een vrijwilliger een ondersteuning op zich neemt wordt er een scholingstraject gevolgd. Tijdens de ondersteuning kan men terug vallen op de (vrijwillig) coördinator en worden er vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd om kennis te delen.

Humanitas

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en tijdelijk. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

Ondersteuning of vrijwilligerswerk?

Ben je iemand die op dit moment in het leven ondersteuning nodig heeft op het gebied van één van onze activiteiten òf wil je je inzetten als vrijwillig ondersteuner of bestuurslid voor Humanitas afdeling Heuvelrug, neem dan contact op via 06 – 35 122 389 of via mailto:heuvelrug@humanitas.nl Voor meer informatie zie www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug.

Terug naar het nieuwsoverzicht