Inloop "grip op geldzaken"

Heeft u vragen over geldzaken? Of heeft u hulp nodig met brieven of administratie? Wilt u meer grip op uw geldzaken?

Dat kan! In Driebergen kunt u vanaf 12 januari elke week terecht bij de inloop “grip op geldzaken”. Een team van specialisten en vrijwilligers staat voor u klaar! Zonder afspraak en gratis.

In de bibliotheek in Driebergen starten het Sociaal Dorpsteam, Humanitas, Schuldhulpmaatje en de RSD Formulierenbrigade samen op 12 januari een wekelijks inloop waar alle inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug terecht kunnen met vragen over geldzaken, administratie en brieven.  De inloop is iedere dinsdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur in de Bibliotheek, Buzziburglaan 1 in Driebergen-Rijsenburg.

De inloop is er voor alle inwoners. Ook als u een betaalde baan heeft, kunt u hier terecht voor hulp en advies. De ervaring leert dat mensen vaak te lang blijven rondlopen met financiële vragen of problemen. Inwoners kunnen elke dinsdagochtend terecht voor budgetadvies, hulp bij moeilijke brieven met een financieel karakter, het invullen van formulieren en diverse vragen over financiën, schulden en afbetalingen.

Soms is het gewoon heel ingewikkeld om alle post te begrijpen en keuzes te maken. Als de energieleverancier weer is gefuseerd, een andere naam heeft of je een nieuw pakket wil aanbieden. Soms gebeurt er in je leven te veel tegelijk, waardoor de post maandenlang blijft liggen tot de stapel niet meer om door te komen is. Of waardoor je niet toekomt aan het bellen van een instantie. U kunt uw administratie en post meenemen naar de inloop. Daar krijgt u een map aangereikt waar papieren over bijvoorbeeld inkomen, verzekeringen, zorgkosten en de af te handelen brieven allemaal een logische plek vinden.

Ook in andere gemeenten bestaan financiële inlooppunten.  Veel gehoorde uitspraken zijn: “Gewoon doen, daar gaat het om. Vaak zie je na verloop van tijd dat mensen er ook plezier in krijgen om de administratie te ordenen. Het op orde brengen van je administratie geeft ook veel rust in je hoofd.” Dus heeft u vragen of hulp nodig, kom dan gerust langs bij de wekelijkse inloop “grip op geldzaken”.

Terug naar het nieuwsoverzicht