Instrumenten en vrijwilligers voor detentiecentrum gevraagd

Creatieve en muzikale groepsactiviteiten.

Vrijwilligers voor het begeleiden van de creatieve groepsactiviteiten en voor de muziek nodigen wij uit om zich te melden. De ingesloten vreemdelingen zijn behalve vrijdags vooral op zaterdag heel blij dat vrijwilligers van Humanitas wat afleiding bieden.

In het voorjaar hebben we al een aantal instrumenten in ontvangst mogen nemen, maar we kunnen nog meer gebruiken. Heb je thuis een instrument staan dat je niet meer gebruikt en dat je een tweede leven gunt om ingesloten vreemdelingen vertier te bieden. Neem dan contact op via heuvelrug@humanitas.nl of 06 - 35 122 389.

Een oproep in het voorjaar onder de vrijwilligers van Humanitas Heuvelrug om instrumenten beschikbaar te stellen voor de vreemdelingen in bewaring leverde diverse enthousiaste en betrokken reacties op. Al snel mochten wij diverse fraaie instrumenten voor de muziekactiviteiten in ontvangst nemen: twee akoestische gitaren, een basgitaar en een elektrische gitaar, blokfluiten, en een aantal percussie-instrumenten. De instrumenten zijn eerst nagekeken, schoongemaakt en deels van nieuwe snaren voorzien. Vervolgens zijn de meeste instrumenten met veel plezier in gebruik genomen in het detentiecentrum.

Terug naar het nieuwsoverzicht