Kerstdiner 2017

Kerstdiner doet zorgen even vergeten 

Dinsdag 19 december was het zover. Voor het tweede jaar op rij waren honderd genodigden welkom bij het Kerstdiner dat Hotel Restaurant Oud London en Humanitas, afdeling Heuvelrug gezamenlijk organiseren.

De sfeer was feestelijk en de gasten waren opgetogen en blij dat ze aanwezig mochten zijn bij dit diner. Aan de tafels werd geanimeerd met elkaar gesproken, minder valide gasten werden door anderen geholpen en er was oprechte interesse in elkaar. Zoals een gast het verwoordt: “We hebben heel erg genoten. De plek was prachtig en we werden helemaal in de watten gelegd. We hebben heerlijk gegeten en van de muziek genoten.”

“Het voelt goed om in samenwerking met een aantal organisaties die zich belangeloos hebben ingezet een dergelijke avond mogelijk te maken” aldus Miriam Martens van Humanitas. Zo heeft Van den Brink vervoersdiensten het mogelijk gemaakt dat ook gasten zonder eigen vervoer aanwezig konden zijn. De Algemene Seniorenvereniging Zeist heeft een liederenboek gemaakt en begeleid door de aanwezige pianist hebben zij de hele zaal tot meezingen weten te bewegen. “Kerst voor u en een ander” als maatschappelijke actie van Oud London tijdens de feestdagen heeft zo een prachtige invulling gekregen.

De uitnodigingen voor dit Kerstdiner zijn verstrekt via het Sociaal Team en de Voedselbank uit Zeist en Humanitas Heuvelrug. Aan mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om tijdens de feestdagen in gezelligheid met vrienden of familie van een kerstdiner te genieten en aan mensen die niet de middelen vrij kunnen maken om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Voor alle gasten was het een grote traktatie en hun dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt werd veelvuldig uitgesproken.

De animo om deel te nemen aan het diner was zeer groot, zodat er helaas ook mensen zijn teleurgesteld. De honderd dinerplaatsen waren snel vergeven. Hieruit mogen we concluderen dat een dergelijk diner kennelijk voldoet aan een grote behoefte. Ook al trekt de economie aan, er zal altijd een groep mensen zijn met een smalle beurs. Tevens zijn er in onze omgeving, ondanks talloze initiatieven, mensen die maar weinig aanspraak hebben.

Terug naar het nieuwsoverzicht