Kleur in mijn Leven

 Iedereen heeft behoefte aan gezelligheid en sociale contacten en deelname aan een groep Kleur in mijn Leven voorziet daarin.’‘De bijeenkomsten leveren voor iedereen nieuwe energie op’, aldus een deelnemer aan de recent afgesloten groep.

Kleur in mijn Leven is een activiteit van Humanitas Heuvelrug. In acht middagen worden ervaringen gedeeld over vroeger en nu. Naar aanleiding van thema’s halen deelnemers stukjes uit hun leven op en delen deze met de andere deelnemers. Zo heeft een deelneemster spontaan een gedicht voorgedragen dat zij ooit op 12-jarige leeftijd heeft geleerd. Ze vertelt nu 73 te zijn, maar het gedicht is altijd in haar geheugen gebleven. Een mooie en ontroerende bijdrage, die aanleiding gaf tot reacties van anderen en een geanimeerd gesprek over vroeger.

Marianne Dullaard, één van de twee begeleiders van de laatste groep, vertelt dat deelnemers naar aanleiding van thema’s stukjes uit hun leven ophalen en daar plezier aan beleven. Zo zijn er bijvoorbeeld de thema’s vriendschap, er op uit, wonen in Zeist, vroeger en nu. Het is haar opgevallen dat mensen het heerlijk vinden om levenservaringen met elkaar te delen en dat de positieve aandacht van de anderen daarvoor, iemand goed doet. Het levert nieuwe energie en geeft kleur aan je leven.

De activiteit Kleur in mijn Leven is bedoeld voor mensen die te veel stilte om zich heen ervaren. Misschien door pensionering, door alleen komen te staan of door verminderde mobiliteit. Herinneringen ophalen, vertellen en luisteren geeft plezier. Er is aandacht voor elkaar en interesse voor ieders bijdrage in een respectvolle en gemoedelijke sfeer. Marianne Dullaard moedigt iedereen aan om op deze manier weer onder de mensen te komen en kleur te geven aan je eigen leven.

Humanitas Heuvelrug nodigt voor haar activiteit Kleur in mijn Leven inwoners van Driebergen en omgeving uit om deel te nemen. Op 7 augustus start er weer een nieuwe groep waarvoor u zich nu kunt aanmelden via 06 – 35 122 389 of via heuvelrug@humanitas.nl.

De groep komt vanaf 7 augustus zes keer bij elkaar op dinsdagochtend van 10.30 - 12.00 uur in Driebergen.

Terug naar het nieuwsoverzicht