Vrumona

Vrijwilligers van Humanitas Heuvelrug worden door Frisdrankenfabrikant Vrumona uitgenodigd als dank voor hun belangeloze inzet in het vestigingsgebied van Vrumona.

Het begon allemaal op de beursvloer in Bunnik. Een ontmoetingsplaats voor maatschappelijke organisaties en organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. Met gesloten beurs kunnen hier diensten worden uitgewisseld en beklonken in een Match.

Humanitas was hier op zoek naar een aanbod voor een uitje voor vrijwilligers en Vrumona zou het leuk vinden om voor vrijwilligers rondleidingen te verzorgen door de fabriek.

Martien Sikking van Vrumona en Miriam Martens van Humanitas raakten verder aan de praat met als uiteindelijk resultaat dat in april ongeveer 50 vrijwilligers op diverse dagen bij Vrumona zijn uitgenodigd.

De vrijwilligers werden ontvangen in het "Bruin café" met koffie/thee en Sourcy. Martien heeft ons interessante films laten zien over de frisdrankproducten van Vrumona en heeft ons veel verteld over de geschiedenis van het bedrijf. Wist u dat op hun terrein in Bunnik de bron staat voor het mineraalwater van Sourcy? Wij nu wel. Na verdere uitleg over suikers en suikervervangers in frisdrank hebben we een test gedaan om te schatten hoeveel suikerklontjes er in diverse producten zitten. Nou, dan durf je sommige dingen toch niet meer te eten.

Vervolgens hebben we vijf drankjes mogen proeven om te ervaren of je proeft of er suikervervangers in een drank zitten. Deze leveren namelijk geen calorieën en zitten in de nieuwste en light producten als Crystal Clear. Enkele fijnproevers onder de vrijwilligers konden alle drankjes benoemen, maar het was voor de meesten van ons een eye-opener.

Inmiddels komen er twee mensen uit de fabriek binnen om ons te gaan rondleiden. We zijn onder de indruk over de hoeveelheden frisdrank die hier gemaakt en gebotteld worden en over het productieproces. Met veel geduld en trots beantwoorden de medewerkers al onze vragen. Het is ontzettend interessant om te ervaren welk bedrijf er schuil gaat achter de muur van kratten langs de A12.

Terug in het Bruin Café kunnen we onze verwondering uiten en nog wat laatste vragen stellen. Iedereen heeft genoten van dit inkijkje.

Martien en Vrumona, hartelijk dank!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht