Ondersteuning bij Thuisadministratie iets voor jou?

 

Het op orde houden van je financiën of administratie is niet altijd even gemakkelijk. Door omstandigheden kun je het overzicht kwijt raken of in de problemen komen.

Humanitas Thuisadministratie is er voor om je te helpen. De vrijwilligers bieden je ondersteuning bij het op orde krijgen en houden van de administratie. Samen met jou maakt de vrijwilliger een overzicht van de inkomsten en uitgaven en van de schulden, als die er zijn. Zij helpen je een weg te vinden bij instanties en gaan na waar je recht op hebt, bijvoorbeeld toeslagen of kwijtscheldingen. Als dit helder is kun je samen ontdekken wat voor jou een goede manier is om zelf je administratie te beheren. In het geval van schulden of betalingsachterstanden ga je samen bekijken voor welke bezuinigingen of veranderingen in je uitgavepatroon je gemotiveerd bent en hoe je je schulden kunt afbetalen.

Iets voor jou?

  • Als je ondersteuning nodig hebt bij het ordenen van je administratie
  • Als je behoefte hebt aan overzicht en inzicht in inkomsten en uitgaven
  • Als je moeite hebt je administratie zelf te beheren
  • Als je betalingsachterstanden hebt
  • Als je gemotiveerd bent je situatie te veranderen.

 

Ik weet nu wat ik iedere week te besteden heb en ik heb geleerd daarnaar te leven

 

Hoe werkt het?

Wil je de hulp inschakelen van een vrijwilliger van Humanitas, neem dan contact met ons op. Een coördinator maakt vervolgens een afspraak met je voor een intakegesprek bij jou thuis. Kunnen wij je ondersteuning bieden, dan zoeken we een geschikte vrijwilliger voor je.

Onze vrijwilligers volgen trainingen en zijn op de hoogte van lokale (gemeentelijke) regelingen. De vrijwilliger komt in eerste instantie wekelijks bij je. Na verloop van tijd, als je zelf weer grip krijgt op je administratie, neemt de frequentie af. Ben je weer in staat om je administratie zelfstandig bij te houden, dan neemt de vrijwilliger weer afscheid.

Onze hulp is gratis. Van jou vragen wij een actieve houding, openheid en motivatie om je situatie te verbeteren.

 

Contact opnemen met Humanitas Heuvelrug

Telefoon         : 06 – 35 122 389

Mail                 : heuvelrug@humanitas.nl

 

Laat je situatie niet uit de hand lopen en neem tijdig actie. Hoe eerder je hulp inschakelt, hoe sneller je weer grip hebt op je administratie en financiën.

Terug naar het nieuwsoverzicht