CONTACT

Humanitas
  • E-mail:
  • Telefoonnummer: 06-51325810
  • Adres:
  • Humanitas Het Hogeland is actief in: Adorp, Baflo, Bedum, Den Andel, Eemshaven, Eenrum, Eppenhuizen, Hornhuizen, Houwerzijl, Kantens, Kloosterburen, Lauwersoog, Leens, Mensingeweer, Niekerk, Noordwolde Gr, Oldenzijl, Onderdendam, Oosternieland, Oudeschip, meer...

Welkom bij Humanitas afdeling Het Hogeland.

Onze vrijwilligers zijn er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. De afdeling heeft ruim 100 vrijwilligers. We hebben diverse activiteiten binnen onze afdeling.

Onze afdeling komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten  vertaalt Humanitas Het Hogeland in diensten  van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. De dienstverlening is kleinschalig en wordt lokaal georganiseerd. Op basis  van deze uitgangspunten organiseert onze afdeling projecten en activiteiten die er op gericht zijn om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, uitzicht te geven om zelf weer de regie oven hun leven te voeren. Onze afdeling is werkzaam in de gehele gemeente Het Hogeland

Humanitas: Thuisbezoek

Contact en steun.

Als het om wat voor reden dan ook niet soepel loopt in je leven en een steuntje in de rug nodig hebt. Ben je op zoek naar wat persoonlijk contact, of moet er een klusje  gedaan worden wat niet kan wachten? Onze vrijwilligers  zijn er met een luisterend oor of steken de handen uit de mouwen. Je levensverhaal vertellen, opschrijven voor een mooi resultaat in woord en beeld.

Klik op een van de onderstaande projecten voor info.

Humanitas: Thuisadministratie

Geldzaken en administratie.

Het goed bijhouden van al je geldzaken of administratie is niet altijd even makkelijk. Soms raak je het overzicht kwijt. Maar tobben met je administratie hoeft niet. Een goed geschoolde vrijwilliger kan je komen helpen. Klik voor meer info op onderstaand project

Humanitas: Taal ondersteuning voor volwassenen en kinderen

Taalondersteuning.

Het voelt ongemakkelijk als je de Nederlandse teksten niet goed kan lezen en/of schrijven.Of wanneer je een gesprek niet goed kan volgen  en voeren. Een vrijwilliger helpt kinderen en volwassenen bij het leren en uitbreiden van de Nederlandse taal. Klik voor meer informatie op onderstaand project.

Humanitas: Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Het Hogeland

Omgaan met verlies.

wanneer je in je leven te maken krijgt  met verlies. dan is dat verdrietig en ingrijpend. Een vrijwilliger kan je helpen  om langzaam maar zeken de draad in je leven weer op te pakken. Ook voor mensen in hun laatste levensfase kaneen vrijwilliger  veel betekenen, thuis of in een hospice.

Klik op de onderstaand project voor meer info.

 

Dankzij de hulp van Humanitas Het Hogeland kan ik verder met mijn leven
Bij mij gaat de zon eindelijk weer schijnen.
Humanitas: Home-start

Opgroeien en Opvoeden.

Opgroeien is een mooie tijd in je leven. Opvoeden valt echter niet altijd mee, maar met een beetje extra aandacht  en hulp van een vrijwilliger lukt het vaak om je gezin weer goed en draaiende te houden. De verijwilliger kan je helpen bij lastigesituaties op school of thuis. Tijdens ziekte (echt)scheiding of armoede zoeken we voor een passende oplossing. Klik op een van onderstaande projecten voor meer info.