Het Hogeland

Wat we doen

ThuisAdministratie

Humanitas ThuisAdministratie helpt financi├źn en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

ThuisBezoek

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet ThuisBezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen.

EemDoun Klusproject

Hulp nodig bij karweitjes, maar geen klusser binnen handbereik? Vraag de Hulpdienst / Klussendienst. Want met sommige karweitjes en reparaties kun je nou eenmaal niet te lang wachten. Zoals grasmaaien, een lamp of stekker vervangen, telefoon aansluiten of vervoer naar ziekenhuis of fysiotherapie.

Taalproject voor kinderen en volwassenen

Vrijwilligers kunnen kinderen en volwassenen helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Met kinderen worden taalspelletjes gedaan en ze worden voorgelezen. Als volwassene kunt je met behulp van een vrijwilliger de Nederlandse taal oefenen. Ook kun je de taalcaf├ęs bezoeken.

Speelgoedactie

De Sinterklaasactie regelt voor elk kind een cadeautje, als ouders het niet breed hebben. Want ieder kind telt mee. Vrijwilligers kopen voor hen cadeautjes van hun verlanglijstjes. Zo krijgen ook zij een fijne Sinterklaasavond. Voor kinderen tot 12 jaar.

Humanitas Kindervakantieweken

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek, als de middelen er niet zijn om zelf op vakantie te gaan. De kinderen kunnen er dan wel even lekker uit. Leeftijd: 6 tot 12 jaar.