Wat we doen

Thuisadministratie

Ben jij het overzicht kwijt in je geldzaken of administratie? Blijf dan niet rondtobben want een vrijwilliger van Humanitas helpt je graag weer op weg! Zo krijg je inzicht in je inkomsten en uitgaven en weet je wat er overblijft. 

Thuisbezoek

Heb je behoefte om met iemand te praten?   Of wil je nieuwe mensen leren kennen? Of zoek je steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen.

EemDoun Klusproject

Heb je hulp nodig bij karweitjes, maar is er geen klusser binnen handbereik?  Eem Doun is er voor jou.

Taalondersteuning voor volwassenen en kinderen

Vrijwilligers ondersteunen kinderen en volwassenen bij het leren en  uitbreiden van de Nederlandse taal. Voor kinderen wordt voorgelezen. Als volwassene kunt je met behulp van een vrijwilliger de Nederlandse taal oefenen. Ook kun je de taalcafés bezoeken.

LevensVerhaal

Al die herinneringen aan mooie maar soms ook verdrietige   of ingrijpende verhalen, het zijn verhalen die de moeite van het vertellen waard zijn. Gewoon voor jezelf, je vrienden of voor je (klein-)kinderen.

Kindervakantieweken

Gun jouw kind een vakantie. Is er sprake van gezondheid of geldgebrek? Het maakt niet uit waarom. Ook jouw kind krijgt een fijne vakantie bij Humanitas.

Sinterklaasactie

Een mooie herinnering en blije kinderen. Als je het niet breed hebt zorgt de Humanitas Sinterklaasactie voor een leuk cadeautje voor je kind.

Home-start

Vrijwilligers bieden opvoedondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen. Met als doel om je als ouder te versterken, zodat je het weer zelf kunt of met steun van een netwerk. 

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Het Hogeland

Wanneer je te horen hebt gekregen dat je ongeneeslijk ziek bent breekt er een tijd van  onzekerheid aan. Vrijwilligers verlichten het leven van mensen in een belangrijke intensieve periode in hun leven. 

BOR Het Hogeland

Als ouders wil je het beste voor je kinderen, ook bij een echtscheiding. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding.