Thuisbezoek

Je kunt eenzaam zijn, omdat je geen bezoek krijgt maar je kunt ook eenzaam zijn omdat je nergens je gevoel kwijt kunt. Dan is Thuisbezoek er voor jou.

Thuisbezoek is hoofdzakelijk gericht op mensen die eenzaam zijn maar eenzaamheid kent vele vormen.

Wij bieden ook mantelzorgondersteuning. Een partner of familielid die voor een naaste zorgt en daardoor overbelast raakt of zelf niet de mogelijkheid krijgt eens iets voor zichzelf te gaan doen kan een beroep op ons doen. Zo kan een vrijwilliger af en toe eens de mantelzorg overnemen.

Van oudsher is deze activiteit bekend als “Maatjesproject”. Hierbij kun je denken aan net dat beetje extra. Samen boodschappen doen, samen leuke dingen doen maar ook eens mee naar een ziekenhuisafspraak of iets dergelijks.

Je kunt jezelf aanmelden bij ons, maar aanvragen kunnen ook gedaan worden door bijvoorbeeld familie, thuiszorgorganisaties of huisarts.

De coördinator van de activiteit voert een intakegesprek met degene waar het om gaat (de deelnemer) en kijkt dan of er een vrijwilliger beschikbaar is. Hierna volgt een kennismakingsgesprek en als beiden akkoord gaan worden er afspraken gemaakt over de ondersteuning.

We hebben allemaal wel eens een steuntje in de rug nodig, schroom niet om contact op te nemen.