Home-start

Kinderen opvoeden kan veel plezier geven, je houdt van ze en bent trots op je kinderen. Toch gaat opvoeden niet altijd makkelijk, iedereen heeft het wel eens moeilijk met opvoeden. Meestal los je zelf de problemen op maar soms is het een opluchting als iemand helpt. Iemand die naar je luistert, met je meedenkt en je praktische hulp en tips geeft. Deze hulp kan Home-Start jou geven!  

Wat is Home-Start? 
Home-Start wordt aangeboden door Humanitas Het Hogeland en biedt opvoedondersteuning aan gezinnen met opgroeiende kinderen. De hulp kan geboden worden vanaf 28 weken zwangerschap en voor ouders met kinderen tot en met 12 jaar. Doel van de ondersteuning is om je als ouder te versterken zodat je het weer zelf kunt of met steun van een netwerk. Zo kan opvoeden een stuk gezelliger worden.

Als ouder geef je aan waar je hulp bij wilt en hoe je dit zou willen. Alle vrijwilligers van Home-Start hebben opvoedervaring en volgen een training om jou als ouder zo goed mogelijk te ondersteunen. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door de coördinator van Home-Start.

Home-Start betekent in het kort:

  • Wekelijks bezoek van een ervaren vrijwilliger
  • Praktische hulp en nuttige tips op allerlei gebied
  • Ondersteuning bij opvoeding
  • Luisterend oor en vertrouwen
  • Geen kosten voor het gezin
  • Maximaal 1 tot 1,5 jaar

Hoe werkt Home-Start?
Je kunt jezelf aanmelden bij de coördinator van Home-Start. Onze coördinator heet Jenny van der Werf en is te bereiken via telefoonnummer: 06 57 78 91 52, emailadres: j.vanderwerf@humanitas.nl

Als je het spannend vindt om zelf te bellen kun je ook iemand vragen waar je vertrouwen in hebt om te bellen naar Jenny, zoals de huisarts, praktijkondersteuner, jeugdverpleegkundige of een vriend. Je mag ook een WhatsApp bericht of email sturen met de vraag of Jenny jou belt.

Kijk voor meer informatie over Home-Start op www.home-start.nl

Vrijwilliger worden?
Lijkt het je nou leuk om zelf vrijwilliger te worden bij Home-Start? Bel dan met Jenny van der Werf. Zij kan je alles vertellen over dit vrijwilligerswerk en wat je kan betekenen voor gezinnen.