Opening computerbank

 

 

Op initiatief van Humanitas Thuisadministratie Hoogeland en Voedselbank

Het Hogeland start Werk op Maat Uithuizen met de “Computerbank het Hogeland”.

Door dit nieuwe initiatief kan aan mensen met een laag inkomen (conform de inkomenscriteria van de Voedselbank) gratis een laptop of computer verstrekt worden.

 

Regelmatig komt het voor dat de cliënten van Humanitas Thuisadministratie Hoogeland of van de Voedselbank Het Hogeland niet beschikken over een computer en niet de middelen hebben om er één aan te schaffen. Terwijl we leven in een tijd dat er steeds meer wordt verwacht dat zaken digitaal worden afgehandeld. De betrokken cliënten komen op deze wijze steeds verder op achterstand in de huidige maatschappij en dat willen wij voorkomen.

Via de Noord-Groningse Uitdaging is MAS_PC uit Uithuizen bereid gevonden om mee te denken over de opzet van dit initiatief. Zij zullen, net als Bol ICT uit Groningen, zorgen voor de levering van 2e hands computers.

De BMWE-gemeenten hebben een subsidie van € 2.500,- beschikbaar gesteld voor de aanschaf van nieuwe harde schijven en van licenties.

Hoe werkt het?

Mensen die mogelijk in aanmerking komen voor een gratis computer kunnen contact opnemen met Humanitas Thuisadministratie Hoogeland of met de Voedselbank Het Hogeland. Zij controleren of deze mensen voldoen aan de inkomenscriteria.

Voldoen zij hieraan, dan ontvangt de persoon in kwestie een formulier “opdracht tot uitlevering”.

Zonder formulier kan er geen aanspraak op een laptop of computer gemaakt worden!

De laptop of PC wordt overigens in bruikleen gegeven, om mogelijke beslaglegging te voorkomen.

Een totaalpakket

  1. De persoon die een formulier “opdracht tot uitlevering” heeft gekregen maakt telefonisch een afspraak met de “Computerbank het Hogeland” (bij Werk op Maat) voor de uitlevering van een laptop of computer.
  2. Bij de uitlevering wordt men verzocht een legitimatiebewijs mee te nemen.
  3. Heeft men in de gebruiksperiode vragen of problemen, dan kan men contact opnemen met de helpdesk van Werk op Maat. Voor reparatie en uitgebreidere werkzaamheden ná de uitlevering wordt een vergoeding van maximaal € 7,50 gevraagd.
  4. Daarnaast is het mogelijk om via de Bibliotheek Uithuizen of bij Werk op Maat een kosteloze korte cursus te krijgen.

Hier onder de digitale flyer.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht