Jeugdsportfonds

Alle kinderen moeten kunnen sporten

Lid worden van een sportvereniging is belangrijk. En wat is het dan jammer als dat niet kan, omdat het geld er niet voor is. Het Jeugdsportfonds Groningen biedt hulp, als het financieel moeilijk is om de contributie te betalen van een sportvereniging. Uw kind hoeft dus niet aan de kant te blijven staan, terwijl klasgenootjes wel lid zijn.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt een beroep doen op het Jeugdsportfonds als het financieel voor lastig wordt om uw kind lid te laten worden van een sportvereniging. Het gaat om kinderen in de leeftijd tot achttien jaar. Uw inkomen mag maximaal 120% van het wettelijk sociaal minimum bedragen.

Wat doet Jeugdsportfonds voor u?

Als uw aanvraag is goedgekeurd, wordt de contributie rechtstreeks overgemaakt naar de penningmeester van de club. Verder krijgt u, indien nodig, een bon waarmee u sportkleding voor uw kind kan aanschaffen. Het bedrag dat wordt toegekend, is maximaal 225 euro per jaar per kind. Het gaat om een bijdrage voor één jaar. Elk jaar kan een nieuwe aanvraag worden gedaan,  zodat uw kind kan blijven sporten.

Hoe vraag ik het aan?

Het aanvragen van een vergoeding van het Jeugdsportfonds gaat via de Stichting Leergeld Hoogeland. Op de website www.leergeldhoogeland.nl onder de button “Aanvragen” vindt u een kort aanvraagformulier. Stichting Leergeld zorgt vervolgens samen met u voor de verdere afhandeling van de aanvraag. Binnen een termijn van twee tot drie weken is de aanvraag behandeld en kan uw kind gaan sporten.  Lukt het u niet via de website? Stuurt u dan een mail naar coordinator@leergeldhoogeland.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht