Kanskaarten Wehe Den Hoorn succesvol

Kanskaarten Wehe Den Hoorn Succesvol

                     

Kanskaarten actie Wehe-den Hoorn succesvol door goede samenwerking.

 Humanitas `t Hoogeland organiseerde met meerdere organisaties uit Wehe-den Hoorn een kanskaarten actie. Veel mensen laten (inkomens)ondersteunende maatregelen liggen. De actie was bedoeld om mensen die daarvoor in aanmerking komen op weg te helpen om gebruik te maken van de mogelijkheden die er geboden worden. De actie vond plaats in november. De aftrap werd bij Het Hogelandcollege in Wehe-den Hoorn verricht door wethouder MariĆ«tte de Visser van de gemeente De Marne. Voor de hulpvragers en de deelnemende organisaties is de actie succesvol verlopen.

 Vrijwilligers van het Leer & Ontwikkelcentrum van het Werkplein Ability uit Wehe-den Hoorn bezorgden de Kanskaarten huis aan huis in het dorp. Vijftien vrijwilliger gingen de deuren bij langs om ze weer op te halen. Zij noteerden bij negentien huishoudens drieĆ«nveertig hulpvragen.

 De meeste vragen gingen uit naar de collectieve zorgverzekering, minimaregelingen, voedsel- en kledinghulp, kwijtschelding gemeentelijke belastingen, bijstand voor noodzakelijke kosten en huur- en zorgtoeslag. De andere vragen waren divers, zoals hulp bij het aanvragen van een parkeerkaart, het aanvragen van vervoer om de deur uit te kunnen en hulp bij tuinonderhoud en klusjes. 

Veruit de meeste formulieren worden door Humanitas vrijwilligers afgehandeld, een klein deel door welzijnsorganisatie MJD en een deel door vrijwilligers uit Wehe-den Hoorn zelf. (Helpende Handjes)

 

Dorpsbelangen Wehe-den Hoorn heeft nieuw beleid ontwikkeld om de inwoners meer te betrekken bij hun dorp en de onderlinge contacten te versterken. Gezien het aantal vrijwilligers en het aantal Wehester organisaties wat meedeed is dat zeker gelukt.

Afdeling Humanitas `t Hoogeland heeft in twee jaar tijd achtereenvolgens in de gemeente Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum kanskaartenacties gehouden. De acties waren bedoeld als voorbeeld voor andere organisaties. In het eerste kwartaal van 2017 zal de afdeling de acties met zo veel mogelijk betrokkenen evalueren. Ondertussen hoopt Humanitas `t Hoogeland dat andere organisaties het voorbeeld navolgen. De draaiboeken zijn beschikbaar.   

 

Terug naar het nieuwsoverzicht