Maatregelen coronavirus

CORONACRISIS

Na rijp beraad en overleg met allerlei betrokkenen (vrijwilligers en beroepskrachten) heeft het districtsbestuur in overleg met de districtsmanager besloten dat de kindervakantieweken in juli geen doorgang kunnen vinden op de wijze zoals we deze normaliter organiseren: met 40 kinderen en 15 vrijwilligers een week doorbrengen in een kampeerboerderij in slaapzalen. Het is dan niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden.

 

Het kabinet heeft aangegeven dat wanneer de Corona maatregelen versoepeld worden, de situatie dan niet meteen weer “gewoon” zal zijn, en dat er een aantal voorschriften van kracht zal blijven.

Dit uitgangspunt naast het feit dat het werven/bezoeken van de deelnemers en de beschikbaarheid en voorbereiding van vrijwilligers extra ingewikkeld en onvoorspelbaar zijn en we te maken hebben met verplichtingen richting de accommodaties,  maakt dat we tijdig de knoop moeten doorhakken, hoe spijtig en moeilijk de beslissing ook is.

 

Natuurlijk willen we wél gaan zoeken naar alternatieven om kinderen, die zo heel hard ontspanning en plezier nodig hebben in de vakantieperiode, iets te kunnen bieden.

We willen zó graag toch iets doen voor deze kinderen!

 

Wij denken na over de mogelijkheid van een vakantieweek in een andere vorm, of andere, korter durende activiteiten, een vakantieweek op een ander moment, of wellicht kunnen we aanhaken bij bestaande lokale activiteiten.

 

 

We wachten uiteraard de berichtgeving van het kabinet, eind april, af omdat we dan weten in hoeverre de beperkende maatregelen van kracht blijven  en wat er daarna wél mogelijk is.

In de week daarna, begin mei,  gaan we direct door met het maken en uitwerken van alternatieve plannen. via deze pagina houden we u op de hoogte

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht