opening computerbank

Voor mensen met een klein budget wordt per 1 oktober een computerbank geopend.

Computerbank Hogeland

Op initiatief van Humanitas Thuisadministratie Hoogeland en de Voedselbank het Hogeland start Werk op Maat Uithuizen met de “Computerbank Hogeland”.

Door dit nieuwe initiatief kan aan mensen met een bijstandsuitkering  of een vergelijkbaar inkomen gratis een Laptop/Personal Computer verstrekt worden.

Het gratis leveren van een Laptop/Personal Computer is bestemd voor volwassenen.

Regelmatig komt het voor dat de cliënten van Humanitas Thuisadministratie Hoogeland of van de Voedselbank het Hogeland niet beschikken over een computer en niet de middelen hebben om er één aan te schaffen en dit in een tijd dat er steeds meer wordt verwacht dat zaken digitaal worden afgehandeld.

De betrokken cliënten komen op deze wijze steeds verder op achterstand in de huidige maatschappij en dat willen wij voorkomen.

 

Via de Noord-Groningse Uitdaging is MAS_PC uit Uithuizen bereid gevonden om mee te denken over de opzet van dit initiatief. Zij zullen, net als Bol ICT uit Groningen, zorgen voor de levering van 2e hands computers.

Hoe werkt het?

Als een cliënt van de Voedselbank het Hogeland of van Humanitas Thuisadministratie Hoogeland voldoet aan de inkomenscriteria zoals deze door de Voedselbank

het Hogeland zijn vastgelegd en de cliënt niet beschikt over een Laptop/Personal Computer dan kan de cliënt deze gratis geleverd krijgen.

De Laptops/Personal Computers worden in bruikleen uitgeleverd, dit om een mogelijke beslaglegging te voorkomen.

 

Informatie via de coördinatoren van de Thuisadministratie:

Frits Krieger Tel.: 06 - 38741001 of Jan Tuin tel.: 06 -10059220

E-mail: ta.hoogeland@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht