Vrijwilliger worden?

Wil je ook iets betekenen voor de medemens?

Word vrijwilliger!

Humanitas Het Hogeland komt op voor een samenleving waarin mensen actief hun eigen leven vormgeven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Lijkt het je leuk en zinvol om voor anderen een steuntje in de rug te zijn en een deelnemer te begeleiden om het leven weer op eigen kracht zelf vorm te kunnen geven? Jouw inzet en levenservaring zijn daarbij van harte welkom!

Humanitas Het Hogeland is in beweging. Natuurlijk houdt Covid-19 ons bezig. Maar daarnaast zijn er ook de dagelijkse vragen en problemen voor veel van onze medemensen. Met voorzichtigheid voor de gezondheid van ieder en hier en daar wat aanpassingen kunnen er gelukkig ook veel activiteiten doorgaan. En er komen nieuwe initiatieven.

Bij Het Hogeland kun je kiezen uit heel uiteenlopende projecten en activiteiten. Kijk op de Homepagina om een idee te krijgen wat vrijwilligers kunnen betekenen voor deelnemers binnen onze projecten. Je kunt mensen praktische en emotionele ondersteuning bieden, samen oplossingen zoeken voor lastige vraagstukken, helpen taalvaardiger te worden, vriendschappelijk contact leggen en samen iets ondernemen, een luisterend oor zijn of hem of haar gezelschap houden en een praatje maken. En mogelijk heb je zelf een ander idee wat je zou kunnen bijdragen.

Wij zijn flexibel in ons werk, jij blijft dat ook en je hoeft je dus niet vast te leggen voor een lange periode, voor een vaste dag of een aantal vaste uren. 
Je bepaalt zelf je inzet in overleg met de coördinator en de deelnemer. Wisselen van project en activiteit is ook mogelijk of actief zijn in verschillende projecten.

Wij bieden een interne opleiding, ondersteuning door de coördinator, samenspraak met andere vrijwilligers, een gezellige werksfeer en veel dankbaarheid van de deelnemers of vrijwilligers die u gaat begeleiden.

Ook kun je aan de slag als coördinator van één van onze projecten.

En, we zijn op zoek naar een bestuurslid met kennis en affiniteit met enkele van onze projecten en met leidinggevende en/of bestuurlijke ervaring binnen het sociale domein.

Interesse gewekt of wil je eerst wat meer weten? Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Samen kijken we wat jouw interesses zijn en welke activiteiten goed bij je kunnen passen. Bel of mail met ons secretariaat: telefoonnummer 06-51325810 of via hoogeland@humanitas.nl