Midden-Groningen

Maatschappelijke begeleiding Nieuwkomers

Ook bij ons

Maatschappelijke begeleiding Nieuwkomers Midden-Groningen

 

Humanitas biedt vluchtelingen, asielzoekers en nieuwkomers zodanig maatschappelijke ondersteuning dat zij volwaardig en zelfstandig kunnen deelnemen aan alle facetten van het maatschappelijk verkeer in de Nederlandse samenleving. Voor de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren verzorgt Humanitas de maatschappelijke begeleiding van nieuwkomers.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers met ondersteuning van professionele krachten. De vrijwilligers van Humanitas van het multiculturele project doen verschillende werkzaamheden. Een aantal begeleidt de nieuwkomers wanneer ze hier komen wonen. Dit betekent dat ze samen met de nieuwkomers bij allerlei instanties langs gaan en hen ondersteunen bij het regelen van de formaliteiten als een bankpasje, scholen voor de kinderen, een arts en een tandarts, enz. Soms ook bij het kopen van de inrichting van hun huis.

Andere vrijwilligers doen het inloopspreekuur, ook wel bureaudienst genoemd. Moeilijke gevallen worden overgenomen door de beroepskrachten. Van maandag tot en met woensdag  is er van 13.30 uur tot 16.30 uur een inloopspreekuur in ons kantoor aan de Kerkstraat. Iedere middag zijn twee vrijwilligers aanwezig.De vrijwilligers van het Multiculturele project komen regelmatig bijeen om ervaringen uit te wisselen.

Om vrijwilliger te worden van deze activiteit kun je hier informatie opvragen. Het wordt dan per mail naar je toegezonden. Informatie halen kan natuurlijk ook op ons kantoor. Openingstijden ma - do van 09:00 uur tot 16:30 uur.