IJmond

Humanitas Maatjes +

Heb je meer ondersteuning nodig dan je van je zorgverlener krijgt. Dan is Humanitas Maatjes+ iets voor jou.

Een fijn maatje dat jou aandacht en zorg geeft. Dat is wat Humanitas Maatjes+ inhoudt. Er zijn maatjes voor heel uiteenlopende doelgroepen en leeftijden. Denk aan chronisch zieken, mantelzorgers, gehandicapten, ouderen, mensen met psychische problemen of dementie.

Uit contact met sociale team blijkt dat er vraag is naar ondersteuning van mensen met een beperking die in gedrang komen, doordat professionele hulp en ondersteuning is weggevallen. Een profielschets wordt gemaakt door RIBW,SIG en Vangnet en Advies.

Er bestaat behoefte aan vrijwilligers die naast een gesprek (eenzaamheid) ondersteuning kunnen geven, dokters/specialistenbezoek en eenvoudige ondersteuning thuis.

Er is een tekort aan mantelondersteuning, waarbij vrijwilligers de mantelzorger ontlasten. De activiteit Maatjes+ is in het najaar van 2015 gestart.

Een maatje geeft thuis hulp. Het doel is om jou zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen. Je gaat bijvoorbeeld met een maatje iets leuks ondernemen wat je in je eentje niet gauw wilt of kunt doen. Of we helpen je contacten te maken en je netwerk uit te breiden. Of als je een mantelzorger bent, dan springen we bij, zodat je even op adem kunt komen. Voor iedereen is een maatje. 

Ouderen

Als je je gedachten wilt delen, zijn onze vrijwilligers er voor jou. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun ervaringen en verhalen graag eens kwijt willen. Of ben je door omstandigheden aan huis gebonden? Onze vrijwilligers begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie niet veel buiten komt. Zij komen graag bij je langs.

Mensen met een vorm van dementie

Mensen van alle leeftijden met een vorm van dementie kunnen – net als hun naasten – een beroep doen op een maatje. Die komt regelmatig langs om iets te ondernemen. Bijvoorbeeld een kopje koffie drinken, een museum bezoeken, schaken, een praatje maken of samen de krant lezen.

Maatjes voor Mantelzorgers

Als mantelzorger sta je vaak dag en nacht klaar voor een ander. Een maatje van Intensieve Vrijwillige Zorg is er nu eens helemaal voor jou. Iemand met een luisterend oor. Die niet tot de familiekring behoort en ook niet klaarstaat met goedbedoelde adviezen. Maar wel levenservaring heeft, gezond verstand en aandacht voor jou.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem contact op met ons via de contactgegevens op deze pagina.