Per 1 april 2019 is BOR gestopt in de IJmond

michelle

Sinds 2016 zijn wij gestart met de Begeleide Omgangsregeling (BOR) in Beverwijk, Heemskerk en Velsen. De afgelopen 3,5 jaar is veel geïnvesteerd om dit aanbod goed neer te zetten in de IJmond. Helaas is gebleken dat het aanbod van BOR onvoldoende is benut. De IJmond gemeenten hebben besloten BOR niet voort te zetten per 1 april 2019. Er wordt voor gezorgd dat de lopende contacten op een goede manier worden afgerond.

Binnen de IJmond wordt door de gemeenten gekeken naar een dekkend preventief hulpaanbod op het gebied van scheidingen, het aanbod voor kinderen die geen contact hebben met één van hun ouders door scheiding zullen we hier in mee nemen.

Op verzoek van de gemeenten vragen wij U wanneer U zich bij BOR wilt aanmelden dit bij het CJG (centrum voor Jeugd en Gezin) te doen

Het betreft hier aanmeldingen waarvan beide ouders in de IJmond woonachtig zijn. Wanneer 1 ouder in Haarlem, Zandvoort, Zaanstreek of Amsterdam woont (de omliggende regio's waar BOR nog wel actief is), dan is het wellicht toch mogelijk om met een BOR-traject van start te gaan en kan gekeken worden of het traject door een andere regio gecoördineerd kan worden.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht