Vrijwilligers gezocht voor Begeleide Omgangsregeling

Humanitas IJmond ondersteunt gescheiden ouders, met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, bij het tot stand brengen van een goede omgangsregeling.

IJMOND - Humanitas zoekt voor deze activiteit in de IJmondgemeentes Velsen, Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest vrijwilligers voor begeleide omgangsregeling. Voor ouders en kinderen na een scheiding.


De vrijwilligers helpen gescheiden ouders bij het afspreken én nakomen van een omgangsregeling, ook bij spanningen. Het doel is om te werken aan een positieve, ontspannen sfeer, waarin kind en ouders zich vrij en ontspannen voelen bij elkaar. Want ieder kind heeft het recht op omgang met beide ouders.
Heb je affiniteit met deze problematiek, goede sociale vaardigheden en ervaring met het opvoeden van/omgaan met kinderen? Dan ben je bij Humanitas aan het goede adres. Om ervoor te zorgen dat vrijwilligers goed voorbereid aan de slag gaan, bieden we nieuwe vrijwilligers een introductiebijeenkomst en een basistraining aan.
Een aantal malen per jaar zijn er vrijwilligers- of intervisiebijeenkomsten. Bij de uitvoering van de werkzaamheden is er begeleiding door gekwalificeerde coördinatoren. Humanitas zorgt voor een WA-verzekering tijdens het werk en vergoed de noodzakelijk te maken onkosten. Er is zorg en aandacht voor een veilige werkomgeving.

Voor verwijzers

Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt gescheiden ouders om de omgangsregeling na te komen. Jullie cliënten worden geholpen door vrijwilligers die uitgaan van het belang van de kinderen en mogelijkheden van de ouders
Neem voor meer informatie of aanmelding contact op. Ben jij degene waar we naar op zoek zijn? Voor meer informatie of aanmelding: Sophie van Schieveen, coördinator Tel. 06-20502663. E-mail: bor.ijmond@humanitas.nl. Kijk ook op: www.humanitas.nl/afdeling/ijmond/vacatures voor alle vacatures bij Humanitas IJmond.

Hier vind je meer informatie over BOR

Terug naar het nieuwsoverzicht