Telefooncirkel

Telefooncirkel Heemskerk nu bij Humanitas IJmond

Per 1 januari 2019 is de Telefooncirkel Heemskerk, die zo’n 30 jaar bestaat, overgegaan van het Rode Kruis naar Humanitas IJmond.

Wat doet de Telefooncirkel? Elke morgen start een vrijwillige leider een aantal cirkels door de eerste deelnemers te bellen. Deze deelnemers bellen de volgende deelnemers tot de laatste deelnemers de leider terugbellen. Dan zijn de cirkels rond. Is dit niet het geval, dus als een cirkel stopt, dan belt de laatst aangesproken deelnemer de leider op, die op vooraf opgestelde maatregelen neemt, zoals het bellen met kinderen, buren, die op hun beurt gaan kijken wat er aan de hand is.

De deelnemers zijn mensen die het prettig vinden als zij dagelijks gebeld worden. Dit dagelijkse contact vergroot hun gevoel van veiligheid. Natuurlijk is zo’n belletje ’s morgens kort, omdat de volgende in de kring gebeld moet worden. Het gebeurt regelmatig dat deelnemers elkaar later op de dag terugbellen voor de gezelligheid.

Omdat leiders en deelnemers elkaar alleen door de telefoon horen, worden er bijeenkomsten georganiseerd om elkaar ook in werkelijkheid te zien en te spreken.

Humanitas IJmond wil de Telefooncirkel uitbreiden omdat deze naar haar indruk voorziet in een behoefte. Daarvoor zoekt Humanitas deelnemers en werft vrijwilligers. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht