Vriendschapskring

Locatie:Musselkanaal

De Vriendschapskring is voor mensen met een verstandelijke beperking, vanaf 18 jaar. Zij komen een keer per maand een middag of avond bij elkaar en doen leuke dingen. De deelnemers bepalen samen welke activiteit wordt gedaan. Voorbeelden zijn: knutselen, playbackshow, fietsen of wandelen en ergens picknicken, spelletjes doen.

De kracht van de Vriendschapskring is dat het heft in handen ligt van de deelnemers. De deelnemers regelen veel activiteiten zelf, met hulp van vrijwilligers.

Het doel van de Vriendschapskring:

  • Het bieden van een mogelijkheid om de vrije tijd op een aangename manier door te brengen.
  • Het creëren van ontmoetingsmogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kosten:

Het lidmaatschap van de vriendschapskring kost € 10,- per jaar. De kosten van de activiteit worden per keer door de deelnemers betaald.

Vervoer:

De bijeenkomsten zijn op een vaste locatie. Deelnemers zorgen zelf voor vervoer naar deze locatie. Voor buitenactiviteiten wordt vervoer geregeld.

Heb je belangstelling om deel te nemen of vrijwilliger te worden? Laat het ons weten:

e-mail: kanaalstreek-westerwolde@humanitas.nl of tel.nr: 06 3054421

Humanitas Kanaalstreek-Westerwolde werkt voor dit project samen met Welstad, De Zijlen en NOVO

We zijn blij te kunnen berichten dat er voldoende vrijwilligers zijn voor de Vriendschapskring Musselkanaal. Hierdoor kunnen we in oktober de eerste bijeenkomst houden. De vrijwilligers zijn enthousiast en hopen op veel deelnemers.

De vriendschapskring is voor mensen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking. Een keer in de maand organiseert de vriendschapskring uitstapjes en andere gezellige activiteiten zoal een spelletjesavond, naar de bioscoop, knutselen, bowlen. De deelnemers en de vrijwilligers bedenken samen de activiteiten. De activiteiten zijn in MFA Lint, Musselkanaal. Er worden ook activiteiten buiten georganiseerd als het weer goed is, zoals samen wandelen, picknicken.

Heb je interesse, wil je graag meedoen? Dan kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar kanaalstreek-westerwolde@humanitas.nl. of even te bellen: 06-30544218. Graag voor 1 juni a.s. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier.