Vriendschapskring voor mensen met een verstandelijke beperking

Wil jij ook leuke dingen ondernemen samen andere mensen met een handicap? Bij de Vriendschapskring staan vriendschap en hulp voorop.

De jaren waarin je opgroeit zijn belangrijk, omdat je veel leert en ontdekt. Ook over jezelf en over wat jouw handicap voor jou en je omgeving betekent. De Vriendschapskring is een ontmoetingsplek waar alle andere deelnemers dit herkennen en begrijpen, en waar veel ruimte is voor leuke en gezellige activiteiten.

De ontmoetingen zijn ongedwongen en de activiteiten kunnen zich zowel binnen als buiten afspelen. Samen lekker eten bijvoorbeeld, met wellicht vooraf een kookworkshop. Of een film ‘pakken’ in de bioscoop, een bezoek aan een dierentuin, een rondleiding in een museum, of een computerworkshop. Het gaat erom dat jij een gezellige dag hebt en leuke mensen ontmoet en leert kennen.

Kosten

Het lidmaatschap van de vriendschapskring kost € 10 euro per jaar. De deelnemers betalen zelf de kosten van de activiteiten.

Locatie

We hebben een vriendschapskring in Ter Apel en Musselkanaal. De activiteiten van de Vriendschapskring Ter Apel zijn in de Bonifatiusschool. En die van de Vriendschapskring in Musselkanaal zijn in MFA 't Lint. Voor de buitenactiviteiten is dit afhankelijk van wat er wordt uitgekozen. Deelnemers zorgen zelf voor vervoer. Voor sommige buitenactiviteiten wordt vervoer geregeld.
Vrijwilligers helpen met organisatie en begeleiding van de activiteiten.
Cees Plat, 06-30544216, kanaalstreek-westerwolde@humanitas.nl