Steun bij verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun bij Rouw helpt en toont begrip..

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij Rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Vrijwillige medewerkers van Humanitas weten vanuit hun ervaring, met scheiding of dood, hoe het is om met verlies en rouw geconfronteerd te worden. Zij begrijpen wat je doormaakt, kunnen goed luisteren en nemen de tijd.

Deze activiteit is een samenwerkingsverband met de afdeling Oldambt.

Informatie: 06-30544218 of kanaalstreek-westerwolde@humanitas.nl