Kop van Noord-Holland

Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg.  

Vriendschappelijk Huisbezoek

Voel je je eenzaam? Wil je graag naar buiten maar ben je afhankelijk van een rolstoel? Zou je er als mantelzorger ook wel eens even tussenuit willen? Vrijwilligers van het Vriendschappelijk Huisbezoek kunnen in overleg één keer per week bij je langskomen voor een kopje koffie, praatje of wandeling.

Maatjes GGZ

Psychische of psychiatrische klachten maken soms onzeker. Maatjes GGZ helpt je dat doorbreken. We brengen je in contact met een maatje dat jou begrijpt, waarmee je uitstapjes maakt, of kunt praten. Alles om jou het plezier in contact en vriendschap met anderen terug te geven.

VPTZ NHN

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg helpt wanneer mantelondersteuning ontoereikend is geworden. Om zowel zieken te helpen als mantelzorgers te ontlasten, biedt de vrijwilliger in de terminale zorg aanvullende ondersteuning, zorg en aandacht.

Telefooncirkel

Dankzij de Telefooncirkel weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor. De cirkel bestaat uit een dagelijks belrondje tussen 8 tot 10 alleenwonende mensen. Een vrijwilliger is het begin- en eindpunt van de keten. Bij ‘geen gehoor’ komt die in actie.

Home-Start+

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start+ je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen tot veertien jaar.

Kindervakantieweken

De Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende vakantieweek. De kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 6 tot 12 jaar.